Trenutni status vsebine
Niste še prebrali
Cena
Brezplačno
Želite dostop do vsebin?

Recepti, ki so navedeni v tem sklopu, so orientacija, kaj lahko skuhate za kosilo, ko želite telo razbremeniti, obnoviti njegove samo-ozdravitvene sposobnosti in revitalizirati notranje organe ter druge strukture v telesu.

Ker vemo, da je v današnjem pomanjkanju časa težko pripravljati hrano, kot so jo pripravljale naše babice, zato pomemben del odigrajo začimbe, ki s svojim učinkovanjem pripomorejo, da so jedi okusne in kar je še bolj pomembno, da so lažje prebavljive in črevo lažje posrka hranilne snovi, ki jih potrebuje za dobro delovanje.

Odsvetujemo prehranjevanje v restavracijah, še posebej če okrevati, očistiti telo ali podpreti vitalnost telesa. Zato smo se še posebej potrudili, da boste za večino jedi, ki so navedene v tem sklopu, potrebovali malo časa (cca 30minut). Če hodite v službo, svetujemo, da si kosilo pripravite že zvečer in ga naslednji dan odnesite s sabo v službo. Tako boste vaše telo prehranili z vašo ljubečo naklonjenostjo do sebe.

Ker sem (Neja Zupan) zagovornica ajurvede, v receptih uporabljam prečiščeno maslo (ghee) kot maščobo, vendar vsi tisti, ki tega ne jeste, lahko uporabite katerokoli hladno stiskano, ekološko pridelano maščobo. Sama imam rada kokosovo mast, vendar ima kar močan okus, zato ghee v jedeh, ki morajo biti bolj blagega okusa, raje uporabljam hladno stiskano sezamovo olje.

Svetujemo, da je vsa hrana biološko/ekološko pridelana. Če imate možnost, jo kupite neposredno pri kmetu, za katerega veste kako prideluje zelenjavo, sadje in druge izdelke. Če kupujete tudi mleko, mlečne izdelke in jajca svetujem, da ste pozorni tudi na human odnos rejca do živali. Nehumano ravnanje z živalmi, neprimerno prehranjevanje živali in neustrezni pogoji, kjer živali bivajo, vpliva na kvaliteto/energijo hrane, ki jo uživate.

Kvalitetna hrana je energijsko polna hrana, v kateri je ljubezen, mir, veselje in povezanost z naravo.

Program je brezplačen. Dostop do receptov imajo vsi registrirani uporabniki. Registrirate ali vpišete se s klikom na spodnji gumb “Vpis”. Na email boste dobili potrditev o vašem vpisu.

V kolikor se želite prijaviti – kliknite na zgornji gumb.