Trenutni status vsebine
Niste še prebrali
Cena
100€
Želite dostop do vsebin?

Sladkorna bolezen – tihi ubijalec. Človek se še zaveda ne, pa je raven sladkorja previsoka.

»Najnovejši podatki kažejo, da je v svetu okrog 250 milijonov sladkornih bolnikov, kar je okoli šest odstotkov odrasle populacije, predvidevajo pa, da se bo do leta 2025 ta številka dvignila na 380 milijonov. Tudi napovedi za Slovenijo niso nič bolj spodbudne, trenutno je pri nas okrog 100 000 sladkornih bolnikov, število obolelih pa vsako leto strmo raste.« (Farmacevti Slovenije).

Zakaj preveč sladkorja v krvi? Pa nihče v sorodu ga nima …

Zakaj nastanejo krčne žile? Pa nihče v sorodu jih nima …

Sladkorna bolezen povzroča, da ljudje umirajo zaradi posledic, ki jih je pustila sladkorna bolezen in ne zaradi bolezni same. To je bolezen sodobnega časa; posledica  prevelikega uživanja sladkarij in premalo notranjega miru.

Gospa srednjih let je povedala, da so ji sladkorno bolezen odkrili slučajno, na sistematskem pregledu. Takrat so ji namerili kar 25 mmol/l. Zdravniki so se samo spraševali, kako je sploh še živa. Kljub dietam in inzulinu, se vrednosti niso znižale pod 10mmol/l. Zato se je odločila še za drugačno obliko zdravljenja. Naredili sva nekaj terapij in vsakič globlje raziskali, kaj je v njej povzročalo stres. Ker je doma redno izvajala tudi vaje za uravnovešanje energije trebušne slinavke/vranice, so se vzroki hitro začeli kazati. Odkrila je težke trenutke iz preteklosti, ki jih je zakopala in so ji povzročali veliko skrbi in nervoze. Ko so bili odkriti, sva jih odstranili in zdaj se že 2 leti vrednost meritev sladkorja v krvi gibljejo od 6-8mmol/l ob dieti in ob rednem izvajanju vaj, vendar brez inzulinskih injekcij.

Obolenja trebušne slinavke in vranice lahko preprečimo, ko bolezen zaznamo že v njenih razvojnih fazah oz. še bolje, ko delujemo preventivno. V tem poglavju je opisano, kako uravnovesiti energijo trebušne slinavke in vranice z vajami, z masažo, z zmanjšanjem stresa, s hrano in z razbremenitvijo čustev. Ko dvignete energijo trebušne slinavke in vranice, se trebušna slinavka in vranica sami začneta obnavljati. Tako zmanjšate možnost za sladkorno bolezen, za slabo delovanje mišic, za zatekanje limfe in za slabokrvnost.