iVitalis vaje

Ob razstrupljanju je priporočljivo, da tekom dneva čim več počivate in delate energijske vaje za podporo čiščenju, revitalizaciji in dvig odpornosti imunskega sistema.  

iVitalis jutranje kavica 

  • Uravnovešanje energijskih tokov 
  • Umiritev energij 
  • Povezava energijskih tokov v telesu 
  • Povezava leve in desne strani možganov 
  • Sprostitev nezavednih čustvenih napetosti 
  • Povečanje orientacije, koordinacije in sposobnosti prepoznavanja vzrokov za težave 
  • Sprostitev ujete energije 

Delate 30-60 sekund. 

Spodbujanje delovanja jeter

Jetra so organ, ki spada k prebavi. Jetra se nahajajo na desni strani, takoj pod pljuči. Od pljuč jih ločuje le trebušna prepona. Jetra izvajajo preko 500 funkcij. Vsaka celica jeter izvaja več programov kot najnaprednejši računalnik. Večje funkcije vključujejo: izločanje žolčne tekočine, sintezo različnih plazemskih proteinov, nevtralizacijo strupov, pomoč pri regulaciji sladkorja v krvi, skladiščenje in razpošiljanje hranilnih snovi (predvsem maščob), filtracijo ter funkcije imunskega sistema.

V vzhodni medicini so jetra simbol rasti, spremembe in prožnosti. Tudi če nekaj časa ne jemo, naša jetra dovajajo našim možganom hranilne snovi, da lahko razmišljamo in da ob tem delujejo tudi ostali deli telesa. Jetra omogočajo delovanje v spremembah.

Ker jetra filtrirajo (čistijo) kri je njihova energija povezana tudi s hormoni, kakovostjo krvi, težave z mašenjem žil, predelavo maščobe (holesterol).

Stabilna energija jeter se kaže v stabilnosti delovanja celotnega telesa, stabilnosti čustev in misli. Stabilna energija jeter omogoča, da načrtujemo, organiziramo, ter da predano in mirno sledimo izvedbi načrtov. Energija jeter omogoča postavljanje ciljev in namenov, strateško razporejanje virov in predanost višjemu cilju. Jetra so povezana z ustreznim odzivom na življenjske okoliščine. Stabilna energija jeter se kaže tudi, ko je vezivno tkivo zdravo: vezi, kite, tetive, kadar je gibanje in hoja lahkotna. Človek s stabilno energijo jeter je gibčen ne glede na starost, koža je mehka in gladka, vid je jasen in čist, človek je miren v različnih težkih situacijah, raven energije je visoka. Jetra so organ, ki se ob poškodbi obnovi in zaraste sam.

GIBANJE = ŽIVLJENJE

Brez gibanja ni življenja. Velika prsna mišica je povezana z jetri. Kadar mišico raztezamo, hkrati krepimo tudi energijo jeter.

MIŠICA, KI JE POVEZANA Z JETRI –  VELIKA PRSNA MIŠICA.

Mišica se nahaja na prsnem košu, na obeh straneh ob grodnici. Mišica je odgovorna za premikanje rok in vrtenje rok vstran ter nazaj. Zakrčenost mišice se kaže v otrdelosti ramenskega obroča. Ker podpira globoko dihanje, ob zakrčenosti onemogoča normalno dihanje. Dihanje je hitro in plitko.

Ta slika ima prazen alt atribut; ime datoteke je 2-jetra-misica.jpg

Izvedba vaje:

  • roka je ravna v višini ramen,
  • v pravem kotu s telesom, predročeno,
  • dlan je obrnjena navzven, palec proti tlom.

V počasnem gibu pomakni roko navzgor in navzven od telesa.

Vajo za jetra izvajamo večkrat na dan po nekaj minut.

Spodbujanje toka limfe

ivitalis limfa
Limfni sistem

Kako iz telesa odstraniti stresorje: odpadne snovi, kemične substance, strupene snovi in hormone stresa?

Odgovor = spodbudite tok limfe.

Limfni sistem odstranjuje odpadke iz telesa, dovaja hranilne snovi do celic in pomaga imunskemu sistemu, da celice obrambnega sistema pridejo do vseh celic telesa.

Razumevanje limfnega sistema ponuja vpogled v globoko sposobnost telesa, da se nahrani, razstrupi, povrne življenjsko energijo in vitalnost.

V programu Spodbujanje toka limfe dobite napotke kaj vse vpliva na tok limfe in kako z iVitalis vajo tok limfe lahko spodbudite.

Sprostite stres

Tehnik obvladovanja stresa je veliko. Joga, meditacija pozornosti in vadba so le nekateri primeri dejavnosti za lajšanje stresa, ki delajo čudeže. Toda v trenutku, ko na primer med razgovorom za službo ali nesoglasjem s svojim zakoncem, ne morete izvesti meditacije ali oditi na sprehod, takrat potrebujete nekaj neposrednega in dostopnega.

Eden najhitrejših in najbolj zanesljivih načinov za odpravo stresa je vključitev enega ali več čutov – vida, zvoka, okusa, vonja, čutenja v dojemanje situacije. Tako lahko ostanete mirni, produktivni in zbrani, ko znate hitro odpraviti stres. Ta vaja je uporabna za vse, ki so se soočate z različnimi stresnimi situacijami.

Celo več! iVitalis tehnika sproščanja stresa, prikazana v programu Sprostite stres, vam omogoča, da se že v naprej pripravite na predvidene stresne trenutke in stres v naprej preprečite.

Vaša košarica
Niste izbrali izdelka.
Nadaljuj z nakupovanjem
0