Kako je bolečina povezana z limfo?

Vse večji stres v službi, doma, pomanjkanje časa in dobrih medosebnih odnosov, se najdete v tem? Ob nesporazumih in pritiskih se pojavlja čustvena in psihična napetost/bolečina. Nezadovoljstvo, nezmožnost izražanja, neuresničene želje, zmedenost, ne vemo točno, kaj hočemo, neodločenost, slaba komunikacija, strah, jeza,… veliko teh stanj bi lahko še naštela. Se najdete v katerem izmed nezdravih stanj? Statistike kažejo, da je vse več ljudi na pomirjevalih… se želite temu izogniti in sprostiti bolečine?

Dokazano je, da je stres vzrok za približno 80% vseh kroničnih zdravstvenih težav. Ker se ob stresu telo začne odzivati z napetostjo, se začne tok limfe ustavljati. Poleg tega pa stresni hormoni, ki pri tem nastajajo, spodbujajo telo k prekomernemu naprezanju in so odgovorni za nastajanje prostih radikalov. Poleg tega pa prosti radikali vplivajo na krvno in celično kemijo, da postane manj alkalna in bolj kisla. Obstajajo mnogi dokazi o medsebojni povezanosti prostih radikalov in oksidativnih poškodbah in presnovnih motenj ter številnih bolezni. To je tudi glavni vzrok za prezgodnje staranje.

Tu so na kratko predstavljene posledice pretirane prisotnosti stresnih hormonov: prekomerna proizvodnja dopamina lahko stisne krvne žile in zviša krvni tlak; sprememba adrenalina lahko povzroči sladkorno bolezen ali krčenje dihalnih poti v pljučih. Če nadledvična žleza spremeni proizvodnjo kortizola, so lahko rezultat debelost, bolezni srca ali osteoporoza; prevelika količina hormona lahko povzroči, da ženske dobijo moške lastnosti, kot sta rast las in razvoj mišic, in vodi do enega največjih strahov za starajoče se moške – plešavosti. Visoke ravni kortizola lahko uničijo tudi možganske celice, ki so ključne za spomin.

Začaran krog je tako sklenjen: zaradi stresa se telo zakrči, limfa se ustavlja in ne teče prosto, proizvajajo se stresni hormoni in prisotnost prostih radikalov se poveča, telo postaja vse bolj kislo, kar povzroči ponovno krčenje telesa, ki še bolj ustavi limfo. Da bi izstopili iz začaranega kroga, je potrebno sprostiti limfo. iVitalis vaja za sprostitev limfe pomaga prekiniti začaran krog in pomagati telesu, da se strupene snovi izločijo iz njega. Tako bodo celice dobile sveže hranilne snovi, kisik in vodo, ter se obnovile. Posledično se boste veliko bolje počutili.

Poleg čustvene bolečine je tu še fizična bolečina. Fizične bolečine postajajo javni zdravstveni problem, saj se pojavljajo zelo pogosto in negativno vplivajo na kakovost življenja. Poznamo akutno in kronično bolečino. Kronična bolečina največkrat sledi akutni bolečini, ki ni bila učinkovito zdravljena.

Fizična bolečina pomeni, da so mestu bolečine nabrane toksične snovi in zastala energija. Vsaka fizična bolečina istočasno pomeni tudi psihični stres. Zakaj ne bi bolečine odpravili takoj, ko se pojavi? Zakaj čakati, da postane kronična?

Toksične snovi v telesu nastajajo zaradi:

  • neprimerne prehrane,
  • pomanjkanja vnosa vode,
  • pomanjkanja vnosa kakovostnih hranilnih snovi, ki podpirajo delovanje prebavnega sistema,
  • strupov v okolju,
  • strupov, ki jih vnašamo z jemanjem farmacevtskih produktov na primer toksičnih snovi v cepivih in “zdravil”.

Zaradi toksičnih snovi je telo v stresu – se zakrči – limfa zastaja – toksične snovi se slabše odvajajo – zastajajo v telesu in začaran krog je ponovno sklenjen! iVitalis tehnika za sprostitev limfe pomaga prekiniti začaran krog in pomagati telesu, da se strupene snovi izločijo iz njega. Tako bodo celice dobile sveže hranilne snovi, kisik in vodo, ter se obnovile. Posledično se boste veliko bolje počutili.

Slaba prebava je klasičen razlog za zastoj limfe. Do slabe prebave velikokrat pride zaradi:

  • uživanja hrane, ki jo telo ne more predelati,
  • uživanja hrane, ki vsebuje škodljive snovi kot na primer: pesticidi, hormoni, težke kovine, aditivi, barvila, konzervansi in podobno…
  • uživanja hrane, ki je podvržena postopkom priprave, ki osiromašijo živila hranilnih snovi kot na primer: rafinirana olja, gensko spremenjena živila, reja živali v nehumanih razmerah,..