Notranji mir

Praznost je začetek vsega. Seme začne rasti v sanjah praznine iz katere se misel začne razvijati v valovanje. Kajti misel je valovanje, ki se kot luna zrcali na mirni jezerski gladini. In ko je jezero mirno, je odsev najlepši.

Enako naše sanje, projekti in želje lahko rastejo le, kadar je v nas Notranji mir. Takrat se vse, kar smo si zamislili odseva na gladini naše podzavesti in utira pot za uresničitev.

Kaj pomeni imeti notranji mir:

  • biti brez zamer in v stanju odpuščanja,
  • opustiti sovraštvo in biti v stanju ljubezni,
  • jezo zamenjati za veselje,
  • žalost nadomestiti s sočutjem,
  • žalost z veseljem.

Vsak izmed nas ima vse možnosti, da uresniči najčistejše želje srca. Ko ostanejo mir, ljubezen in luč, požene seme iz sanj. Naša strast, hvaležnost, rituali, čutenje, nenavezanost, razlogi, vzorci delovanja in srce so voda za seme, ki raste. Vsak izmed nas ima možnosti, da seme zraste in obrodi. Ko sprostiš stres, se pojavi notranji mir.

Potrebna je le odločitev. To je Umetnost življenja.

Biser v školjki bisernici nastane, ko vanjo zaide tujek, kar školjko boli. Namesto da bi školjka dopustila, da trda snov poškoduje njeno mehko notranjost, začne okrog trde snovi nanašati biserovino. S časom nastane v školjki čudovit biser. Enako je v naših življenjih… iz bolečin in trpljenja lahko ustvarimo bisere.

Neja Zupan