Pomen vode

Življenje na zemlji je povezano z vodo. Zato je pomembno, koliko vode imamo vedno v telesu. Naše telo sestoji iz približno 70% vode, zato je celotna zgradba in trdnost telesa odvisna od količine vode v telesu. Voda je potrebna vsem celicam v telesu, sodeluje pri prebavi in transportu snovi (in informacij) po telesu. Voda v telesu deluje kot razstrupljevalec (detox) in bolj kot je telo očiščeno, več hranljivih snovi dobijo telesne celice.

Zdrava odrasla oseba dnevno potrebuje 30 g vode na kilogram telesne teže.
To pomeni na primer:
50 kg 1.5 l vode
60 kg 1,8 l vode

DRUGA PRIPOROČILA

  • Stres, napetosti, bolečine, tesnoba, strah, jeza… vse to so stanja v katerih telo proizvaja stresne hormone. Stresni hormoni nas spravijo v 3 načine nagonskega delovanja: boj/beg/zamrznitev. To pomeni, da je naše delovanje zelo omejeno, ko smo preplavljeni s stresnimi hormoni. Zato je v stresu nujno piti več vode, da se stresni hormoni in drugi toksini bolje izplavljajo iz telesa. Svetujemo, da popijete 40g vode na kilogram telesne teže (400ml na 10kg).
  • Pitje vode je tuširanje telesa znotraj. Tudi zunaj se ne tuširamo s sokom, mlekom, pivom, in drugimi napitki, zato je voda ključ vašega dobrega počutja.

Potrebno je piti čisto, izvirsko vodo.