POVZETEK

Ko vam gre kaj »na jetra« je čas, da naredite spodnje vaje, preden odreagirate. Jetra nadzirajo periferni živčni sistem. Ko “udari” jeza se to odraža v napetosti telesa , nezmožnosti sprostitve in slabemu delovanju jeter.

Jeza sama po sebi je čistilna sila, da se stvari premikajo in pretakajo. Ko se jeza raztopi, se ta energija spremeni v vero, optimizem in modrost.

Vendar raziskave kažejo, da ima v Evropi več kot 70 %  ljudi povišano raven skupnega in slabega (LDL) holesterola. Kar 21 % otrok, mlajših od 5 let, ima že povišano raven skupnega in slabega (LDL) holesterola.

Ta slika ima prazen atribut alt; ime datoteke je liver-ivitalis-depository-670_MTgwOS5tMTAuaTg1Mi5uMDA3-1024x928.jpg

Kakšno prihodnost bomo ustvarili zase in za druge?

Ta slika ima prazen atribut alt; ime datoteke je liver-ivitalis-Depositphotos_227872298_xl-2015.jpg
Ta slika ima prazen atribut alt; ime datoteke je liver-ivitalis-Depositphotos_197929646_xl-2015.jpg

Ko je starejši gospod prišel v ordinacijo, je imel zelo povišan škodljiv holesterol (LDL). Tudi razmerje med HDL in LDL je bilo slabo (1 : 4). Že dalj časa je užival tablete proti holesterolu, vendar se stanje ni spremenilo. Po terapiji sem mu predpisala spodaj opisane vaje, ki jih je izvajal dva meseca, 3x na dan vsakodnevno.  Čez čas je imel ponovno kontrolo. Ob ponovnem pregledu so bile vse vrednosti normalne. Ob naslednji terapiji smo ugotovili, da se je njegovo življenje  precej umirilo in da se je prenehal burno odzivati na spremembe v okolju.

Obolenja jeter lahko preprečimo, ko bolezen zaznamo že v njenih razvojnih fazah oz. še bolje, ko delujemo preventivno. V tem poglavju je opisano, kako uravnovesiti energijo jeter z vajami, z masažo, z zmanjšanjem stresa, s hrano in z razbremenitvijo čustev. Ko dvignete energijo jeter, se jetra sama začnejo obnavljati. Zmanjšate holesterol, svojim možganom preskrbite dobro hrano, odpravite zakisanost telesa in kandido, pridobite nadzor nad vašo telesno težo, vplivajte na izboljšanje vida ter očistite kri (s tem zmanjšate možnost obolenja žil in preprečite možgansko kap).