POVZETEK

Megljenje pred očmi, omotičnost in glavoboli so znaki, ki kažejo, da meridian ledvic potrebuje energijo. Samo za povečanim krvnim tlakom trpi kar ena četrtina vseh ljudi. Znaki previsokega krvnega tlaka so največkrat tihi, dokler tlaka ne zmerimo. Tudi prevelika telesna teža je pogosto povezana z razvojem visokega krvnega tlaka, zato je vsekakor nujno, da najprej okrepite energijo ledvic.

Energija meridiana ledvic vpliva na toploto v okončinah: hladni prsti na nogah in rokah so znak, da okončine ne dobivajo dovolj energije. Prav tako energija meridiana ledvic vpliva na zmožnost koncentracije in lahkotnost vstajanja zjutraj. Problemi kot so nezmožnost zanositve, majhen ali prevelik spolni nagon, spolno nasilje in podobno, so prav tako povezani s prenizko vitalno energijo ledvic.

Ta slika ima prazen atribut alt; ime datoteke je kidney-ivitalis-depository-funny-human-organs-876x1024.jpg
Ta slika ima prazen atribut alt; ime datoteke je kidney-ivitalis-Depositphotos_303516336_xl-2015.jpg

Starejši gospod je prišel v ordinacijo zaradi raka na ledvicah. Zdravil se je tudi po uradni poti, vendar zdravljenje še ni bilo uspešno. Odločil se je, da si pomaga še z drugimi metodami. Tekom terapij po metodi Z dotikom do zdravja se je vse bolj zavedal, da ga osamljenost zelo bremeni. Poiskal je rešitve, medtem ko je z raznimi vajami za ledvica dvigoval energijo. V nekaj mesecih se je njegovo stanje vidno izboljšalo in redno se je udeleževal srečanj upokojencev. Ko je le mogel, je z društvom odšel tudi na izlet. Čeprav zdravje še ni čisto popolno, pa je njegovo življenje zadovoljno, saj z redno vadbo vzdržuje nivo energije in je vesel v družbi.

Obolenja ledvic lahko preprečimo, ko bolezen zaznamo že v njenih razvojnih fazah oz. še bolje, ko delujemo preventivno. Energijo ledvic lahko uravnamo  z vajami, z masažo, z zmanjšanjem stresa, s hrano in z razbremenitvijo čustev. Ko dvignete energijo ledvic, jih vsakodnevno obnavljate. S tem zmanjšujete možnost za težave s pritiskom, vnetji, ledvičnimi kamni, zastajanjem vode in drugih težav, povezanih z ledvicami.