Razrešitev ponavljajočih se mentalnih vzorcev in reprogramiranje celic

»Edini način, kako lahko odkrijemo omejitve možnega, je z izkušanjem nemogočega.« A. Clarke

Članek govori o polju, ki vpliva na naš DNK in na vse, kar se nam zgodi. Vse karakteristike tega polja so vtisnjene v naše telo, um in zavest. Torej se tudi vsi odgovori nahajajo znotraj nas. Vse je možno rešiti, kadar razumemo, sledimo izvoru problemov in jih razrešimo pri njihovih koreninah. To je pravo, resnično ozdravljenje. Ozdravljenje ne prihaja k nam od zunaj, ampak se pojavi od znotraj navzven. Resnično zdravje (fizično, čustveno, mentalno) potrebuje pogum. Upaj si poiskati izvor in lahko rešiš vsak problem. Vse je mogoče.

Naše življenje lahko primerjamo z lotosovim cvetjem. Ta čudovita cvetlica raste na različnih koncih sveta. Vendar začetek njenega življenja ni nič kaj bleščeče lep, kakor bi marsikdo pomislil. Njena rast se začne v okolju obdanem z blatom in umazanijo, v težkih pogojih. Kljub takšnim pogojem za rast, lotos ohrani svojo moč in odrine vsako umazano oviro na stran, medtem ko si prizadeva utreti pot k čistejši površini. V obdobju rasti je lotos stebelce z le nekaj razvitimi listi in z majhnim cvetnim popkom. Vendar čez čas stebelce zraste in cvetni popek počasi pogleda nad gladino vode, na svež zrak, dokončno rešen prejšnjih ostrih, težkih pogojev. Nato počasi odpre vsak cvetni list in ga obrne k soncu. Ko odpre tudi zadnji cvetni list svežemu zraku, vsak madež umazanije odpade, izgine. Lotos zasije v svoji popolni lepoti. Ta zgodba nas uči, da vsak izmed nas nosi v sebi velik potencial, ki ga moramo osvoboditi vseh ovir, da bi lahko preoblikovali vse v nas samih.

KAKO?

Ko posadimo mlado hrastovo sadiko, bo zrasel hrast. Kadar posadimo sadiko vrtnice, bo zrasla prelepa vrtnica. Torej, kar posadimo, bo tudi zraslo. Ni mogoče pričakovati, da bi zraslo kaj drugega, kot kar smo posadili.

Morfogenetsko polje človeškega energijskega sistema izvira iz najglobljih plasti našega bitja. Energijski vzorci v morfološkem polju neposredno vplivajo na oblikovanje in transformacijo človeškega fizičnega telesa. To polje je v osnovi nefizični zapis, “kalup”, ki daje obliko fizičnemu telesu. Predpostavka je enostavna: »Oblika sledi polju.« (Kjer je misel, je energija. Dejanje sledi misli.) Polje je tisto, ki nosi informacije o celoti. DNK zapis ne vsebuje zapisa za ustvarjanje celote, ampak zasnuje posamezne dele in pridobi navodila iz morfogenetskega polja. V DNK zapisu ni napisano, kako ustvariti misli, čustva in spomine. Vse to je izraženo v morfogenetskem polju, ki je znotraj in okoli vsakega bitja. Morfogenetsko polje opisuje človeško zavest, kar pomeni, da če transformiramo globoko organizirano polje, bomo transformirali naše zdravje in dobro počutje.

In morfogenetska polja so podprta z mislimi in čustvi, ki smo jih navajeni, z aktivnostmi, ki smo jih navajeni in z navajenim govorom. Večina našega osebnega življenja in tudi večina našega kulturnega (družabnega) življenja je zgolj navada, vsakodnevna stalnica. Navade privlačijo določene energije, ljudi, okoliščine in dogodke. Vprašajmo se: »Zakaj razmišljam, kakor razmišljam, delujem, kakor delujem, govorim, kakor govorim, čutim, kakor čutim? Zakaj sledim nevidnim vzorcem? Kaj me žene? Ali vem kaj me izpolnjuje? Katere energije podpirajo in oblikujejo moje telo?«

Iz perspektive uma in intelekta lahko analiziramo, kaj se dogaja: razviješ lahko pravila, kako doseči nekaj, vendar je bolj privlačno raziskati sebe in živeti svoje poslanstvo. »Nauči se upravljati z energijami, nauči se upravljati svoje življenje.« (dr. Neja Zupan) Življenje nas bo nato podpiralo sámo.

Orel je znan po najdaljši življenjski dobi v svoji vrsti. Lahko doživi 70 let. Vendar pa ga, da bi lahko dosegel to starost, čaka težka odločitev. Po 40. letu njegovi dolgi in prožni kremplji ne zmorejo več zagrabiti plena za hrano. Njegov dolg in ostri kljun postane preveč ukrivljen. Ostarela in težka krila iz gostega perja tičijo ob prsih in jih je težko pripraviti na letenje. Orel je postavljen pred težko odločitev: ali bo umrl ali pa se podal na boleči proces, ki traja 150 dni. Proces zahteva, da odleti na vrh visoke gore, na svoje gnezdo. Nato tam trka s kljunom ob trdo skalo, dokler se mu le-ta ne odtrga. Ko stari kljun odpade, počaka, da mu zraste nov, nakar si z novim kljunom izpuli tudi stare kremplje. Ko mu zrastejo novi kremplji, izpuli še svoje ostarelo perje. Po petih mesecih nato vzleti na svoj slavni polet novega rojstva in živi še nadaljnjih 30 let. Kaj je nauk te zgodbe? Velikokrat moramo, da bi preživeli, začeti s spremembo – s procesom transformacije. Opustiti moramo preteklost. Šele osvobojeni od bremen preteklosti lahko užijemo sedanjost.

Zgodba opiše celotni proces transformacije, ki se mora zgoditi na več ravneh: fizični (detoksifikacija – DETOX- notranjih organov, fizične vaje), čustvenem (meditacija, čustveno sproščanje stresa, upravljanje z energijami, iVitalis vaje), mentalnem (meditacija, osebni razvoj preko osebne odličnosti) in duhovni (meditacija, zvočni slap), da bi lahko začeli življenje, ki si ga želimo, ter da bi osvobodili sebe od raznih bolezni. Vse »negativne« okoliščine, v katerih se znajdemo, so rezultat slabosti (okvare) znotraj nas samih, ki jih moramo najti, se z njim soočiti in rešiti. Ko okvaro (defekt) razrešimo, to transformira naše morfološko polje, torej tudi naš DNK zapis in naše življenje.

Ponavljajoči se mentalni vzorci so defekt oz. napaka, ki jo je potrebno popraviti. Tako kot pri avtu popravite in zamenjate, kar je pokvarjenega in ne deluje, tako je potrebno tudi v nas samih popraviti napake. Če se izrazim v žargonu informatikov: operacijski sistem je potrebno razhroščiti (debug it). Z razrešitvijo ponavljajočih se mentalnih vzorcev tako spremenite svoje morfogenetsko polje in tako vplivate na transformacijo telesa (DNK, celice). Tako prikličete v svoje življenje več zdravja in dobrega počutja.

Resnično zdravje je za pogumne.