Refleksne točke za limfo

Energijo limfnega sistema uravnavamo z refleksnimi točkami, ki se večinoma nahajajo na sredini telesa, spredaj in zadaj.

V Kitajski Tradicionalni Medicini so refleksne točke povezane z različnimi deli telesa. Refleksne točke delujejo kot stikala, ki spremenijo tok energije v primeru preobremenjenosti v krvnem pretoku, v limfnem toku, toku živčnih signalov. Tako stimulacija refleksnih točk omogoča razbremenitev struktur in reset (ponastavitev) energijskih tokov.

Stimulacija refleksnih točk je odlično orodje za samopomoč pri različnih težavah, saj ponuja visoko raven varnosti in učinkovitosti. Ponuja tudi naravno zdravljenje brez uživanja farmacevtskih produktov in je enostavna za uporabo. V tem programu dobite znanje o refleksnih conah, ki podpirajo delovanje limfnega sistema.

Vsak organ je prekrit z limfnim sistemom, ki podpira čiščenje toksinov. Nevrolimfatične refleksne točke stimulirajo delovanje limfnega sistema preko živčnega sistema, ki je razpredeno po okrog limfnega sistema po celem telesu in nadzoruje delovanje limfnega sistema. Če se pretok informacij zaradi zastoja limfe ustavi, je ta zastoj možno zaznati v nevrolimfatičnih točkah. Te postanejo zelo občutljive na dotik.

Nevrolimfatične točke za stimulacijo limfe se nahajajo pretežno na sprednji strani telesa vzdolž grodnice in na zadnji strani telesa večinoma ob hrbtenici. Običajno se ne nahajajo na mestih limfnih vozlov, marveč so z njimi povezane preko živčnega sistema. Povezavo med refleksnimi točkami ter limfnim sistemom je v začetku 20. stoletja odkril in dokazal Frank Chapman, zato se refleksi imenujejo tudi Champanovi refleksi. Frank Chapman je prvi pisal o “gangliformno zakrčenih limfnih vozlih”, ki nastanejo zaradi zastoja limfe ali blokade živčnih ovojnic na prostih živčnih končičih, ki so povezani simpatičnim delom avtonomnega živčnega sistema. Z masažo teh točk se sprosti zakrčenost, pretok informacij po živčnem sistemu in spodbudi tok limfe v limfnem sistemu.

Vsaka nevrolimfatična točka je povezana tudi z določenim meridianom (energijskim tokom), ki napaja določen organ oziroma strukturo. Masaža nevrolimfatičnih točk zato vpliva tudi na sprostitev zastale energije in s tem stresa v telesu. V knjigi Z dotikom do zdravja imate podroben opis, katera točka je povezana s katerim meridianom. Opise posameznih meridianov in vseh točk pa najdete tudi v naših programih za posamezni meridian – na primer srce – meridian srca.

Bolečina na teh točkah pomeni, da obstaja zastala energija. Naj bo to vodilo za globlje raziskovanje, kje v vašem življenju so lahko fizične, čustvene in duševne blokade, ki preprečujejo prost tok energije in na dolgi rok povzročijo bolezen na fizičnem telesu..

Refleksne točke se razlikujejo po velikosti (od velikosti semena do velikosti fižola). Nahajajo se posamezno ali v skupinah. Glede na velikost problema se stopnjuje občutljivost teh točk. Točke, ki so na dotik najbolj občutljive, najbolj potrebujejo masažo. Občutljivost točke se zmanjša, ko se v telesu vzpostavi energijsko ravnovesje.

Izjemne prednosti znanja in uporabe nevrolimfatičnih točk:

  • hitro se jih naučite
  • njegova uporaba je zelo enostavna kadarkoli in kjerkoli
  • učinkovitost pri zdravljenju vzrokov za slabo počutje, stres in bolezni
  • zmanjšujete bolečine
  • hitro najdete vzroke za svoje težave