Rituali

V sebi imamo vgrajeno naravno zavoro proti spremembam, zato je pomembno, da pri uresničevanju svoje Osebne odličnosti oz. ko postajamo umetniki svojega življenja, vnesemo v življenje rituale.

Rituali so nekaj kar počneš redno. Svetovno priznana terapevtka Virginia Satir je ugotovila, da je podobnost (ponavljanje nečesa) močna sila v človekovem vedenju. Tako deluje tudi celotno človekovo telo – pojavu rečemo homeostaza oz. ohranjanje ravnovesja. Na primer, ko se spremeni raven sladkorja v krvi, se vklopijo mehanizmi, ki uravnovesijo sladkor na normalno vrednost. Ko torej nekaj ponavljamo, nam postane domače. S ponavljanjem telo samo čuti potrebo po neki dejavnosti in v težjih preizkušnjah prav neprestano ponavljanje omogoči izhod (KLIKNI https://bisernica.si/harmonija-in-disciplina/).

Ko uvedemo v svoj vsakdan rituale, ki so že del našega uspeha, si na podzavestnem nivoju vsak dan utrjujemo misel »Sem zmagovalec«. In vsak dan je zmaga, ki nas pripelje korak za korakom v Umetnost življenja.

»Za iznajdbo wolframove nitke za žarnico nisem imel 1000 neuspelih poskusov, temveč sem v 1000 poskusih identificiral snovi, ki so neprimerne za žarnico. Potem sem našel primerno snov.«

Thomas Edison