Splošno

Poglavje je namenjeno našemu simbolu ljubezni organu srce.

Veliko ljudi se danes sooča s težavami z visokim pritiskom, depresijo in nespečnostjo, na duševnem nivoju pa s pomanjkanjem volje in težavami v ljubezenskih odnosih. Ločitve so dosegle raven epidemije. V splošnem pa se v vseh odnosih pojavlja pomanjkanje spoštovanja, veliko besed in malo dejanj. Vse te težave so povezane z energijo srca.

Poglavje je namenjeno vsem tistim, ki imajo takšne in drugačne srčne težave, težave s srcem ter vsem ostalim, ki hočejo vedeti, kako ukrepati tudi pri srčnih težavah.

RAZKRIVAMO SKRIVNOSTI, KAKO SI POMAGATI SAM.

Srčne težave so tako fizične kot čustvene. Srčnožilne bolezni imajo že znake epidemije. V Sloveniji je v zadnjih letih kar 70 % vseh smrti zaradi srčnožilnih obolenj. Ena tretjina zakonski zvez se konča z ločitvijo. Depresija postaja najhujša duševna motnja v svetu. Samo v Sloveniji je obolelih kar 100.000 ljudi. Depresija ovira posameznike pri vsakodnevnih dejavnostih, vodi v slabšanje kakovosti življenja ter povečuje obolevanje za srčnožilnimi boleznimi.

Razlogov več kot dovolj, čemu je nujno podpiranje energije srca.

Gospod v zlatih letih je pogosto tožil, da ga boli leva roka in levi del prsnega koša. Zaradi močnega pritiska v prsnem košu je v preteklosti že pristal na urgenci. Zaradi nevarnosti infarkta so ga zdravniki uvrstili v rizično skupino. Stanje se nikakor ni izboljšalo, zato je začel iskati druge možnosti. Na terapiji smo ugotovili, da je energija srca šibka. Šibko energijo srca spremlja tudi precej drugih nevšečnosti: notranji nemir, nestabilnost v vsakodnevnih preizkušnjah, potreba po odmiku, potreba po nadvladovanju drugih … Dober, odkrit in srčen pogovor ima veliko vrednost. Gospod je po predlogu začel delati vaje za srce; ne samo kadar je imel težave, temveč redno 3x na dan. Ko pa so nastopile težave, je sebi poklonil še več energije, da je prebrodil izziv.

Obolenja srca lahko preprečimo, ko bolezen zaznamo že v njenih razvojnih fazah oz. še bolje, ko delujemo preventivno. Energijo srca lahko uravnamo z vajami, z masažo, z zmanjšanjem stresa, s hrano in z razbremenitvijo čustev. Ko dvignete energijo srca, ga vsakodnevno obnavljate, saj mu dovajate energijo. Energija je temeljna nevidna hrana s katero osvežujete vse funkcije telesa. Telo brez energije ne deluje. Če v telesu ni energije, telesa ne oživi nobena hrana, voda, zdravila, niti dodatki ali operativni posegi. Zato je pomembno, da v telesu vzdržujete visok nivo energije.