Sprožilci bolezenskih stanj:
- pomanjkanje čiste vode,
- sladkor in sladke jedi,
- bela moka in izdelki iz bele moke,
- mleko in mlečni izdelki krav, ki so hranjene s silažo,
- nezdrave maščobe (predvsem rafinirane),
- meso in mesni izdelki živali, ki so bile podvržene hormonskim preparatom za hitro rast, antibiotikom in drugim škodljivim dejavnikom,
- svinjina,
- veliko mesnih obrokov,
- gensko spremenjena hrana,
- hrana zastrupljena s pesticidi in umetnimi gnojili,
- ribe, ki so bile gojene z umetnimi hranili,
- večje morske ribe, ker vsebujejo precej težkih kovin,
- alkohol,
- kajenje,
- droge,
- velika količina zaužitih farmacevtskih sredstev,
- hrana kuhana v restavracijah,
- obrok hrane pred spanjem,
- spanje po obroku,
- stres (psihični, čustveni, fizični),
- pomanjkanje časa za prehranjevanje,
- prevelika obremenjenost z elektromagnetnim sevanjem (TV, računalniki, umetna razsvetljava, mobilni telefoni, tablice, električna napeljava,…)
- pomanjkanje časa za sprostitev,
- premalo gibanja na svežem zraku, še posebej v gozdu,
- slabi odnosi, živčnost, strahovi, zaskrbljenost, jezljivost, žalost, pesimizem, nestrpnost, brezvoljnost, malodušje, depresija, nemir, osamljenost…
- preobremenjenost z delom, nezadovoljstvo pri delu, pomanjkanje ustvarjalnosti…
