Stavila sem na življenje

Ko je šla Neja na pregled k zdravniku zaradi boleče tvorbe pod levo dojko, je ginekologinja zatipala zatrdlino na desni dojki. Testiranje je pokazalo, da je telo zbolelo za invazivno obliko žleznega hormonsko odvisnega raka.

»Na življenje gledam kot na šolo. Diagnoza rak je bila torej zame nova lekcija v šoli življenja. In ker sem radoveden človek, sem informacijo sprejela kot izziv, kako bom problem rešila. Osredotočila sem se na rešitve, kajti problemi so in bodo vedno obstajali, vse do naše smrti. Naša naloga pa je, da se s problemi naučimo upravljati,« pravi Neja.

»Problemi so zato priložnosti za osebno rast, razvoj in transformacijo,« je povedala Neja Zupan.

Je bila odločitev, da odklonite kemoterapijo, hormonsko terapijo in obsevanje, težka?

Zame je bila to življenjska odločitev že iz preteklosti. Vse moje prednice po mamini strani so namreč zbolele za rakom, sprejele vse postopke uradne medicine in vse tudi za rakom umrle (mama, tete, stara mama). Vse so mi dokazale, da telesa po naši družinski veji niso odporna za tovrstni način zdravljenja. Zato je bila odločitev, da po isti poti nočem, zame enostavna.

»Ko delujemo na isti način, ne moremo pričakovati drugačnih rezultatov.« Neja Zupan

Raka ste premagali – kako?

Za zdravljenje sem torej izbrala drugo pot. Če me vprašate, ali sem vedela, da bo uspešno, je moj odgovor ne. Nihče vam ne more zagotoviti, da boste ozdraveli. Tudi uradna medicina ima na razpolago le statistiko: kolikšen delež jih preživi naslednjih pet let.

Nisem se odločila za uničevanje bolnih celic v telesu, temveč da močno podprem zdrave, vitalne celice in s tem okrepim delovanje imunskega sistema, ki potem sam uniči bolne, nepravilne, rakaste celice.  Tako se imunski sistem prebudi in sam premaga avtoimuno bolezen. Odločila sem se, da stavim na življenje.

Telo in um sem očistila vseh strupenih snovi, negativnih čustev in misli. Pred začetkom ‘retreatov’ sem imela le še pet odstotkov življenjske energije (meritev z napravo MeriDiM, ki jo imamo v Bisernici). Potem sem telo in um začela hraniti s hrano življenja, ljubeznijo, vero, odločnostjo, pozitivnimi mislimi in disciplino. Odkrila sem vzrok za raka in ga odstranila. Bistvo ozdravitve je zavedanje.

Omenjate dve metodi, ki sta bili v vašem procesu ozdravljenja zelo učinkoviti?

Razstrupljanje (DETOX) in reprogramiranje celic, transformacija DNK je namenjen tistim, ki hočejo razstrupiti svoje celice na fizični, čustveni, mentalni in duhovni ravni ter dvigniti potencial življenjske energije (jing, qi, shen).

Osvoboditev ponavljajočih se mentalnih vzorcev je namenjen tistim, ki hočejo dobiti vpogled od kod bolezen, kaj in zakaj se ponavljajo občutki, misli, čustva, odnosi, težave, odzivi in vedenja ter se hočejo naučiti upravljati s svojim življenjem: to velja za misli, čustva in dejanja.

Je Bisernica nastala ?

Bisernica deluje že od leta 2000. Za svojo ozdravitev sem uporabila tisto, kar ponujamo Bisernici našim strankam. Ko sem premagala svojo avtoimuno bolezen na, sem dokazala, da tisto, kar govorim, delam in kar delam, deluje. Najvišji namen v Bisernici je vsakega podpreti pri spoznavanju samega sebe, soljudi in okolja v katerem biva, da lahko reši problem ter s tem osebnostno in duhovno zraste. Naš moto je: “Vse darove imate v sebi!” V Bisernici vam jih pomagamo prebuditi.

Na knjižnih policah je že kar nekaj vaših knjig – na katero bi naše bralce posebej opozorili in – ali nas boste presenetili s še katero novo knjigo?

Zbirko knjig, CDjev in DVDjev si lahko ogledate na spletni strani Bisernica.si. Posebej bi opozorila na priročnik Z dotikom do zdravja (nauči se upravljati energije, nauči se upravljati življenje) in knjigo z DVDjem Be the best possible you (iVitalis vaje za dvig energije). V pripravi je že nekaj novih knjig.