Uvod

En izmed načinov razstrupljanja je klistiranje. Skrb za redno čiščenje črevesja naj bi bila tako priporočljiva kot skrb za redno higieno ustne votline! Klistiranje je preprosto izpiranje črevesja. Da klistiranje ni modna muha današnjega časa, kažejo dokazi, ki jih lahko najdemo v starih zapisih Hipokrata, Paracelzusa,… ajurvedi in tradicionalni kitajski medicini, vedah, ki so stare več tisočletij, njihovo znanje in modrost pa so uporabni še danes.

Z naravnim klistiranjem telesu pomagaš pri odstranjevanju toksinov, ki čakajo na izločanje v debelem črevesju. Z blatom se izločajo ostanki prebavljene hrane. Ob motnjah prebave pa se v črevesu nabirajo prebavni strupi in črevesne obloge. Neprebavljena hrana in nastale obloge so poleg tega tudi gojišče za razne patogene mikroorganizme, ki se »zaredijo« v črevesu in s svojimi izločki še dodatno zastrupljajo tvoje telo. Klistiranje izloča iz črevesja obloge na stenah črevesja in patogene mikroorganizme. Izločanje takšnih oblog je koristno, saj so lahko prav te povod za obolenje črevesja, pa tudi celega telesa. Ker je v črevesju približno tri četrtine vseh imunskih in limfnih celic, je optimalno delovanje črevesne sluznice zelo pomembno za celotni imunski sistem. V črevesju nastajajo pomembni hormoni na primer seratonin, hormon sreče. Zato zdravje črevesja vpliva na dobro počutje, vitalnost, motivacijo in radost v življenju.

Ob klistiranju je priporočljivo, da tekom dneva čim več počivaš in delaš energijske vaje za podporo čiščenju, revitalizaciji in dvig odpornosti imunskega sistema. Svetujemo iVitalis vaje iz knjige Prebudi najboljše v sebi (Neja Zupan) oz. po nasvetu vašega svetovalca naravnega zdravljenja