Več kot le detox telesa

SPOMIN JE V TKIVU

Prepričana sem, da je večina od nas uporabila ali slišala »Breme mi je padlo z ramen!« Ta stavek je pogosto povezan s čustveno težo, zaskrbljenostjo, stresom, tesnobo, ki jih lahko čutimo v vratu, zgornjem delu hrbta in ramenih. To je zato, ker se telo odziva na čustva in misli. Sčasoma se celotno naše telo “zapomni” delovanje v stresnih situacijah.

Fascia, vezivno tkivo okoli naših organov, mišic, sklepov, kosti in živčnih vlaken sestavlja velik del našega fizičnega bitja, zato je tudi primarni rezervoar za shranjevanje naših čustev. Čeprav so podatki shranjeni v naši fascii, se tega zavestno največkrat ne zavedamo, ker nas lastni zaščitni mehanizem telesa odmika od situacije, ki ga naš um/telo obravnava kot boleče ali travmatično.

“Slike” travme in poškodb, ki jih ima naša fascija, se borijo proti silam vsakodnevnega gibanja našega telesa in ustvarjajo vzorce držanja ali opore, da bi se izognili prvotni bolečini; npr. trd vrat, tesen zgornji del hrbta in zožena ramena.

Telo nam tako kaže, kaj je “zgoraj” v glavi.

Sproščanje telesa, čustev in misli lahko naše telo vrne v položaj pred travmo in lahko dovoli ali sprosti čustva.

Ko se sprostimo, se lahko pristno zdravljenje šele začne.

In velja obratno, ko očistimo, razstrupimo in regeneriramo telo, se sprostijo tudi čustva in misli, ki so bila vezana na simptome bolezni v telesu.

Kot zgoraj tako spodaj in kot spodaj tako zgoraj.

POGLED AJURVEDE in KITAJSKE TRADICIONALNE MEDICINE

Kitajska tradicionalna medicina in Ajurveda nas učita, da ima vsak meridian svojo fizično in duhovno komponento za katero je odgovoren. To pomeni, da je povezan z določenim organom, z določenim čustvenim stanjem in naborom misli, kakor tudi z energijo s specifičnimi značilnostmi.

Na spodnji sliki je kot piramida predstavljeno, kaj zaobjema zdravje: struktura (fizično telo), čustva, um in kemične reakcije v telesu. Ko čistimo telo (fizični del), istočasno vplivamo na ostale dele nas kot celote. Ne moremo namreč ločiti telo od čustev in misli in obratno. Vse je medsebojno povezano.

S čiščenjem telesa zato lahko sprožite tudi čiščenje čustev/misli, ki vam preprečujejo napredek, vas hromijo, ki so vam neprijetna, ki vam v življenju ne služijo več. Čustva/misli same ne pomenijo neravnovesja v telesu. Težave pri čiščenju čustev in miselnih vzorcev nastanejo le, kadar čustva postanejo pretirana oz. jih zatremo in obrnemo navznoter oziroma se določenih misli ne moremo otresti in nas držijo v ujetništvu. Takšna čustva in misli so običajno pretirana ali pa potlačena zaradi kakšnega travmatskega dogodka (jih potlačimo) in zaradi tega pride do porušenega ravnovesja. Zato tekom razstrupljanja svetujemo, da se opazujete in si dovolite sprostitev čustev in miselnih vzorcev, ki se pojavijo. Čustveno blagostanje in mir v mislih sta bistven del posameznikovega zdravja.

Na sliki je prikazano, kako lahko v telesu zagotavljamo ravnovesje in s tem zdravje na več nivojih: energijski tokovi=iVitalis vaje, živčni sistem=ustrezna hrana, razstrupljanje telesa.

BIOLOGIJA PREPRIČANJ

Svetujemo vam, da si preberete tudi knjigo Biologija prepričanj, Bruce Lipton. V knjigi na znanstven način prikaže, kako s svojimi mislimi in čustvi vplivamo na dogajanje v telesu. Nova znanstvena odkritja so osupljiva in kažejo o biokemičnih učinkih delovanja možganov na vse celice vašega telesa. Bruce H. Lipton, priznani celični biolog, opisuje natančne molekularne poti, po katerih možgani komunicirajo s telesom.

S preprostim jezikom, ilustracijami, humorjem in vsakodnevnimi primeri pokaže, kako nova znanost epigenetike širi naše razumevanje povezave med umom in materijo ter globoke učinke, ki jih ima na naše osebno življenje in kolektivno življenje naše vrste.

Če pa boste pri čiščenju in osvobajanju starih čustvenih in mentalnih stanj potrebovali pomoč, nas lahko kontaktirate. Poglejte si možnosti Mentorstva in izberite, kaj bi vam najbolj ustrezalo.

Vaša košarica
Niste izbrali izdelka.
Nadaljuj z nakupovanjem
0