Zakaj očistiti telo?

Živimo v strupenem svetu. Izpostavljeni smo različnim toksinom, zato je dihanje svežega in čistega zraka skoraj nemogoče. Toksini v onesnaženem zraku dosegajo že zaskrbljujoče vrednosti in predstavljajo grožnjo našemu zdravju, saj so prostim nevidni.

Naštejmo jih le nekaj:

 1. Izgorevanje fosilnih goriv
  Večina onesnaženja zraka nastane zaradi sežiganja fosilnih goriv, ​​kot so premog, nafta, bencin za proizvodnjo energije za električno energijo ali transport. Visoka raven sproščenega ogljikovega monoksida kaže, koliko fosilnega goriva je zgorelo. Ob izgorevanju pa seveda nastajajo tudi druga strupena onesnaževala. Vdihavanje strupenega zraka ​zmanjšuje sposobnost srca, da črpa dovolj kisika, zaradi česar se lahko pojavijo bolezni dihal.
 2. Industrijske emisije
  Različne industrijske dejavnosti v zrak spuščajo različne toksine. Delci 2.5 in 10, dušikov dioksid, žveplov dioksid in ogljikov monoksid so ključni onesnaževalci v dejavnostih, ki uporabljajo premog in les kot primarni vir energije za proizvodnjo svojega blaga. Učinki industrijskega onesnaženja, povezani z vašim zdravjem, segajo od draženja oči in grla do težav z dihanjem, včasih pa lahko vodijo celo v kronične bolezni.
 3. Onesnaževanje zraka v zaprtih prostorih
  Uporaba strupenih proizvodov, ki vsebujejo strupene snovi (čistila, praški, dišave…), neustrezno prezračevanje, neenakomerna temperatura in prevelika vlažnost prostorov lahko povzročijo onesnaženje zraka v zaprtih prostorih, ne glede na to, ali ste v pisarni, šoli ali v svojem udobnem domu. Onesnaževanje zraka v hiši lahko nastane tudi zaradi nevednih dejavnikov, na primer kajenja tobaka v prostoru ali stene premazane s škodljivimi barvami ali uporaba škodljivih materialov za izolacijo sten ter prostori okuženi s plesnijo.
 4. Požari
  zaradi podnebnih sprememb, se povečuje število požarov v naravi. K temu pa doprinese še kurjenje strnišč in ostankov na kmetijskih površinah. Še več, načrtno uničevanje amazonskega pragozda in netenje velikih požarov z namenom pridobivanja kmetijskih površin jemlje “PLJUČA” naše zemlje, povzroča povečanje PM2,5 v zraku, ki trči v druge škodljive snovi, kot so kemični plin in cvetni prah, ki ustvarja smog. Smog naredi zrak zamegljen in ljudje težko dihajo.
 5. Proces razpadanja mikrobov
  Kemična in tekstilna industrija sproščajo veliko ogljikovih monoksidov, ogljikovodikov, kemikalij in organskih spojin, ki onesnažujejo naše okolje. Te organske spojine in kemikalije so gojišče za patogene mikroorganizme. Bakterije in glive igrajo temeljno vlogo v biogeokemičnih ciklih v naravi. So ključni kazalci nenormalnih okoljskih razmer. Razpad teh mikroorganizmov, ki so prisotni v okolici, sprošča plin metan, ki je zelo strupen.
 6. Prevozna sredstva, ki uporabljajo nafto in naftne derivate
  Nobenega zanikanja ni, da onesnaženost vozil največ prispeva k onesnaževanju zraka, zlasti v mestnih mestih. Ko avto zažge bencin, v zrak oddaja strupe, ki so tako škodljiva kot kajenje 10 cigaret na dan. Vaše vozilo oddaja ogljikov monoksid, ogljikovodike, dušikov oksid in trdne delce. Ko je onesnaženost vozila v ozračju velika, to povzroči tudi nastajanje ozonskih lukenj.
 7. Sežiganje smeti
  Odprto kurjenje smeti je veliko bolj škodljivo za vaše zdravje in okolje, kot si kdo misli. Izpostavljenost odprtemu sežiganju odpadkov lahko predstavlja resno tveganje za zdravje, vključno z rakom, jetrnimi težavami, okvaro imunskega sistema, reproduktivnimi funkcijami; lahko vpliva tudi na razvoj živčnega sistema.
 8. Kmetijske dejavnost
  Pesticidi in gnojila so glavni vir onesnaženja zraka in vode v okolici. Dandanes pesticide in gnojila mešajo z novimi invazivnimi vrstami, ki jih v naravi ne najdemo, za hitro rast pridelkov in vegetacije. To povzroča številne zdravstvene težave.
 9. Uporaba kemičnih in sintetičnih izdelkov
  Ko govorimo o onesnaženosti zraka, vedno menimo, da je onesnaženje zunanjega zraka nevarno za naše življenje, nikoli pa ne govorimo o onesnaženosti zraka v zaprtih prostorih. Gospodinjski izdelki povzročajo onesnaženje zraka v zaprtih prostorih, ki je 10 -krat bolj škodljivo kot onesnaževanje zunanjega zraka. Hlapne organske spojine (HOS), ki jih najdemo v konzervansih, ojačevalcih okusa, barvilih, izdelkih za osebno nego, kot so parfumi in dezodoranti, in farmacevtskih produktov (prekomerna uporaba “zdravil”) so razlog za pogoste zdravstvene težave. Tveganja, kot so astma ali druge težave z dihali in pljučne bolezni, so druga vprašanja, ki jih povzroča vdihavanje slabe kakovosti zraka v hiši.

Čeprav imamo sposobnost razstrupljanja večine teh kemikalij, mora biti v telesu prisoten močan “ogenj” – agni, da te toksine odstrani. Naše telo pa je zaradi bolj ali manj strupenega okolja že obremenjeno, temu pa dodamo še stres, hitenje, čustvene težave, težave v odnosih, hrana in pijača, ki ju telo težko predela – zlasti za živila, kot so gluten, mlečni izdelki, ocvrta hrana, industrijsko pripravljena hrana. Vse to zmanjša agni in posledično povzroči, da strupi ostajajo v telesu in dolgoročno povzročajo bolezni.

Vprašanje: Če ne morete prebaviti gluten ali obrok z visoko vsebnostjo maščob, kako boste prebavili in nato razstrupili živo srebro na svoji ekološko pridelani solati?


V tem programu telo očistite in spodbudite delovanje presnovnega ognja. Tako optimizirate svoje telo za razstrupljanje strupov v vsakdanjem življenju.

Vaša košarica
Niste izbrali izdelka.
Nadaljuj z nakupovanjem
0