Dr. Neja Zupan

Življenje je naš največji učitelj.

Sama se tega dobro zavedam, saj me je življenje peljalo že skozi mnoge preizkušnje, najtežja je bila, ko so mi diagnosticirali invazivno obliko žleznega hormonsko odvisnega raka. Sreča v nesreči je bila ta, da sem imela ogromno znanja s področja holističnega pristopa človeku z metodami naravnega zdravljenja, s katerim sem si lahko pomagala.  

Diagnoza me je pripeljala do tega, da sem v tem videla priložnost za transformacijo in se odločila, da zavrnem kemoterapijo in uporabim vsa znanja, ki sem jih vsa ta leta dopolnjevala in nadgrajevala in se z zdravljenjem soočila na svoj način.  

Telo in um sem očistila vseh strupenih snovi, negativnih čustev in misli. Preden sem začela s postopki sem imela le še pet odstotkov življenjske energije (meritev z napravo MeriDiM).  

Lotila sem se popolnega razstrupljanja telesa, opravila čiščenje črevesja, jeter, ledvic, želodca, pljuč.  Za ozdravitev sem pila različne zeliščne čaje in sokove. Še bolj sem začela paziti na prehrano, čeprav sem se že prej zdravo prehranjevala. Za ozdravitev sem nekaj časa uživala samo presno-živo hrano, da sem v telesu podprla žive, zdrave celice. Potem sem začutila, da moram okrepiti telo, za kar pa samo presna hrana ni zadoščala. Sedaj jem tudi kuhano hrano. Pred leti sem prenehala z vegetarijansko prehrano (vegetarijanka sem bila 17 let). Pri hranjenju poslušam svoje telo in po potrebi pojem tudi meso.  

Potem sem telo in um začela hraniti s hrano življenja, ljubeznijo, vero, odločnostjo, pozitivnimi mislimi in disciplino.  

Postala sem zmagovalka v tej izkušnji z rakom. Danes sem polna energije in novih spoznanj, s precej višjim nivojem življenjske energije. Moje življenjsko poslanstvo je pomagati ljudem, da živijo življenje brez bolezni, polno energije in izživijo svoje potenciale.  

V tej želji me je pot vodila tudi do študija ajurvedeSvoja znanja sem pridobivala v Indiji, v ajurvedskem centru v Coimbatore, preko študija na daljavo v ZDA pri dr. John Douillardu (LifeSpa) in pri strokovnjakinji za ajurvedsko kuhinjo Danielli Wolf iz Avstrije. Tako sem spoznala veliko modrosti s področja Ayurvede in priprave prehrane po njenih principih. Ayurvedska prehrana temelji na načelih prehranjevanja človeka z njegovo osnovno konstitucijo (vata, pita, kappa).  

Po vseh življenjskih preizkušnjah, ki mi jih je poslalo življenje, je moja strast postala prehrana. Hrana je vir življenja. Hrana nas nahrani, vzdržuje in zdravi.  

Bistvenega pomena je prehrana, ki je prilagojena posamezniku glede na njegovo zdravstveno stanje, cilje in življenjski stil. In tukaj vam lahko tudi najbolje pomagam.

Ker je moj način delovanja holistična obravnava posameznika,

vam ob pravilni prehrani pomagam tudi pri razstrupljanju vaših misli in uma.

Že več kot 20 let pomagam ljudem z naravnimi metodami zdravljenja, pri osebni rasti in duhovnem razvoju.  

Po osnovni izobrazbi dr. znanosti s področja organizacijskih ved, sem bila dejavna tudi kot raziskovalka in predavateljica na fakulteti. Sem tudi avtorica večih knjig in programov ter ponosna lastnica kar nekaj licenc (Reiki, NLP, Z dotikom do zdravja).  

Celoten seznam znanj in kompetenc si lahko ogledate tukaj.

Že več kot 30 let proučujem naravne načine zdravljena. Kot otrok sem bila precej bolna, večkrat sem prebolela pljučnico, imela sem veliko alergij, kožne bolezni, zaprtost in druge prebavne motnje (napihovanje, vetrove, spahovanje), depresije in spolno disfunkcijo, zadnja preizkušnja pa je bil hormonsko odvisen žlezni rak.

Ker uradna medicina ni imela drugih odgovorov kot farmacevtska sredstva, sem se ob svoji polnoletnosti odločila, da raziščem korenine problemov, težav in bolezni. Skozi ozdravitveni proces sem na »lastni koži« raziskala in preizkusila mnogo različnih pristopov naravnega zdravljenja in prišla do ugotovitve, da je uspešen samo celostni pristop, to je tisti, ki obravnava istočasno telo, čustva, misli in duha. Skozi tak pristop k ozdravljenju sem našla svoje poslanstvo in vam lahko pomagam pogledati na vaše življenje z različnih perspektiv in vam pomagati celostno.

Velikokrat v šali rečem: »Izkušnja raka je bila zgolj izpit iz sposobnosti uporabe metod naravnega zdravljenja, ki mi ga je dal Bog, ali drugače povedano: »POKAŽI KAJ ZNAŠ!« Po tej preizkušnji se počutim veliko bolj trdno in z močno vero, da je transformacija možna. S svojo ozdravitvijo sem dokazala, da delam (uporabljam), kar govorim in učim druge. Vsa ta znanja in modrosti predajam vam, da prepoznate vašo sedanjo situacijo in usmerite moč ljubezni in ozdravljenja v ustvarjanje večje harmonije, veselja, zadovoljstva in dobrega počutja v vašem življenju.

S svetovanjem se ukvarjam že preko 20 let in sem pomagala že stotinam ljudi, da so zaživeli bolj kakovostno življenje. Skozi analizo energije telesa: organov in struktur v telesu ugotovim, kateri energijski tokovi so v dis-harmoniji in neravnovesju. Za ustvarjanje večje harmonije svetujem katero hrano uživati, s katerimi prehranskimi dodatki podpreti telo in kako z energijskimi vajami uravnovesiti energije, umiriti misli in čustva, tako da lahko začutite več harmonije, ljubezni in miru v svojem življenju.