Debelo črevo v težavah

Kadar je energija debelega črevesa nizka, je človek nervozen, depresiven ali slabovoljen. Človek s premalo energije debelega črevesa se počuti krivega in ne razreši slabih odnosov. Raje se drži zamer, ki v podzavesti stalno odvzemajo energijo. Čustveno je tak človek večino časa bolj ali manj žalosten in brez leska v očeh. Večkrat slišite: »Kaj pa lahko naredim? Saj ne morem nič narediti, tako pač je!«

Ob nizki energiji debelega črevesa je živčni sistem podhranjen, zato ima človek velikokrat spazme, različne vrste mravljinčenja, degenerativne bolezni ali revmatične bolečine. Zaprtost je posledica nesproščenosti v živčnem sistemu, kar povzroči, da informacije do fizičnega organa sploh ne pridejo.

Oseba z nizko energijo debelega črevesa je pogosto zelo utrujena. Razmišlja, kako ji življenje polzi skozi roke. Večkrat joče in se počuti manjvredno. Zbirateljstvo, ki nima meje, je tipični znak neuravnovešene energije debelega črevesa.

Preveč energije debelega črevesa je opaziti kot pikolovstvo, pretirano natančnost in perfekcijo. Človek vztraja pri svojem, če ima prav ali nima. Tudi prehitre čustvene reakcije in nekontrolirane geste so znak neuravnovešene energije debelega črevesa. Človek s preveč energije debelega črevesa je brez razmisleka pripravljen na delovanje, ker ima v podzavesti občutek, da bo sicer nekaj v življenju zamudil. Na vsak način hoče najti tudi pomen v vsem, kar počne. Merilo je visok uspeh, zato je tak človek zelo ambiciozen. Pretirana ambicioznost, ki je usmerjena le v zadovoljevanje lastnih potreb (predvsem v povezavi z materialnimi dobrinami) je znak premočne energije debelega črevesa.

Preveč energije debelega črevesa se kaže tudi v prepogostem odvajanju blata. To pomeni, da debelo črevo ne potegne vseh koristnih snovi iz vsebine, ki jo dobi iz tankega črevesa. V prenesenem smislu to nakazuje, da človek iz svojega življenja ne potegne koristnih stvari, npr. učenj, ki so mu dana za njegovo evolucijo. Zato nima možnosti, da bi resnično prišel v stik z namenom in s svojim poslanstvom.

Rak debelega črevesa, ciste na debelem črevesu, hemeroidi, utrujenost, zaprtost, driska, vetrovi, napihnjenost  –  vse to so posledice neravnovesja v energiji debelega črevesa. Odpravijo se lahko s prepoznavanjem vzrokov za neravnovesje, z vajami za stabilizacijo energije in z ustrezno prehrano. Pomembno je, da delujete preventivno.