Hrana v tretji fazi

HRANA v času polnjenja črevesa s kisikom

16.-22. dan poteka polnjenje črevesnih tkiv s kisikom in spravljanje oblog iz prebavnega sistema

Postopoma spet uvajate surovo hrano. Recepti za sokove so opisani v prvi fazi čiščenja.

16. dan tople zelenjavne juhe

17. dan tople zelenjavne juhe

18. dan tople zelenjavne juhe

19. dan tople zelenjavne juhe + 1x zelenjavni sok, ki dodate vročo vodo

20. dan tople zelenjavne juhe + 2x zelenjavni sok, ki dodate vročo vodo

21. dan tople zelenjavne juhe + 2x zelenjavni sok, ki dodate vročo vodo

22. dan tople zelenjavne juhe + 2x zelenjavni sok, ki dodate vročo vodo

Zelenjavna jušna osnova

Jušna osnova je primerna kot nadomestilo vode v zelenjavnih omakah, v zelenjavnih juhah,… Ko imate skuhano jušno osnovo, vanjo dodajate različno zelenjavo vsak dan. Najbolj priporočljivo eno vrste zelenjave na dan.

Za pripravo zelenjavne jušne osnove (1 liter) potrebujete:

  • 1,5l vode
  • Zelenjava:
  • 3 korenčke
  • 1 por
  • 1 večji kos zelene
  • 1 por

Začimbe:

  • peteršilj (manjši šop)
  • 1/2 čajne žličke timijana
  • 1/2 čajne žličke zelene
  • 1 čajno žličko luštreka
  • sol (po okusu)

Priprava:

Zelenjavo operemo. Vso zelenjavo sesekljamo in jo najprej na hitro (30sek) prepražimo na maščobi (najbolje ghee). Zalijemo s približno 1,5 l vode in kuhamo uro in pol. Nekje po pol ure kuhanja dodamo začimbe (peteršilj, luštrek, timijan, zelena, sol). Zelenjavno osnovo precedimo skozi gazo, da dobimo bistro tekočino. Zelenjava je dobre snovi že dala v juho, zato jo lahko tudi damo v kompost, juho pa shranimo. Juho dodamo zelenjavni juhi.