16.-22. dan poteka polnjenje črevesnih tkiv s kisikom in spravljanje oblog iz prebavnega sistema
Postopoma spet uvajate surovo hrano. Recepti za sokove so opisani v prvi fazi čiščenja.
16. dan tople zelenjavne juhe
17. dan tople zelenjavne juhe
18. dan tople zelenjavne juhe
19. dan tople zelenjavne juhe + 1x zelenjavni sok, ki dodate vročo vodo
20. dan tople zelenjavne juhe + 2x zelenjavni sok, ki dodate vročo vodo
21. dan tople zelenjavne juhe + 2x zelenjavni sok, ki dodate vročo vodo
22. dan tople zelenjavne juhe + 2x zelenjavni sok, ki dodate vročo vodo
Jušna osnova je primerna kot nadomestilo vode v zelenjavnih omakah, v zelenjavnih juhah,… Ko imate skuhano jušno osnovo, vanjo dodajate različno zelenjavo vsak dan. Najbolj priporočljivo eno vrste zelenjave na dan.
Za pripravo zelenjavne jušne osnove (1 liter) potrebujete:
Začimbe:
Priprava:
Zelenjavo operemo. Vso zelenjavo sesekljamo in jo najprej na hitro (30sek) prepražimo na maščobi (najbolje ghee). Zalijemo s približno 1,5 l vode in kuhamo uro in pol. Nekje po pol ure kuhanja dodamo začimbe (peteršilj, luštrek, timijan, zelena, sol). Zelenjavno osnovo precedimo skozi gazo, da dobimo bistro tekočino. Zelenjava je dobre snovi že dala v juho, zato jo lahko tudi damo v kompost, juho pa shranimo. Juho dodamo zelenjavni juhi.