Hrana za jetra

Zmotno je razmišljanje, da če ne uživamo alkohola, da ne moremo zboleti na jetrih. V želodcu na primer “neprimerna” hrana fermentira in tako nastaja alkohol. Kadar po obroku zaužijete sveže sadje, povzročite alkoholno vrenje. Sveže sadje se predela zelo hitro, vendar je po obroku »naloženo« na vso hrano, ki ste jo zaužili pred sadjem. Sadje zato začne vreti in nastaja alkohol. Ne da bi pili alkohol, ga morajo vaša jetra predelati.

Za jetra je najpomembnejši vitamin A (zelena zelenjava, alge, deča zelenjava). Pomembno je, da je hrana čim bolj sveža in ekološko pridelana, da ima v sebi vitamine in minerale. Za jetra je pomembno, da uživamo tudi po okusu kislo hrano. Ko hrano pripravljamo, je pomembno, da jo pripravljamo z mislijo na spremembe. In ko se usedemo k obroku, je pomembno, da jemo v miru: zamišljamo si, da hrana prinaša energijo za rast novih zdravih celic.

Jetra se obnavljajo in razstrupljajo telo med eno in tretjo uro ponoči. Takrat moramo trdno spati, če hočemo, da se celo telo dobro obnovi in pripravi na nov dan.