Hrana za ledvice

Za ledvice so najpomembnejši vitamini A (zelena in rumena listnata zelenjava, korenje, sušene marelice, ribe, rumenjak, peteršilj, čebula) in E (žitni kalčki, oreščki, polnovredni žitni izdelki, brokoli, brstični ohrovt). Pomembno je, da je hrana čim bolj sveža in ekološko pridelana, da ima v sebi vitamine in minerale. Za ledvice je pomembno, da uživamo po okusu slano hrano: grah, lečo, ribe, miso (fermentirana masa kot dodatek k juham). Ko hrano pripravljamo, je pomembno, da jo pripravljamo z mislijo na zdravje.

Izognimo se kavi vseh vrst, še posebej kavi z mlekom. Kava in sladkor sama po sebi ne ponujata energije, temveč stisneta shranjene rezerve Qi v ledvicah, da spodbudijo delovanje telesa. Te zaloge energije bi lahko porabili danes ali jutri ali pa jih prihranili za prihodnost, nekako kot varčevalni račun v banki. Ko kofein in sladkor uporabljamo za energijo, učinkovito iztisnemo svoje prihodnje rezerve v ledvicah in izčrpamo zaloge, ki jih potrebujemo za dolgo in uravnoteženo življenje.

Divje Superživilo iz Sibirije

Chaga (inonotus obliquus) je medicinska goba, ki raste na brezah v gozdovih Sibirije. Chaga je močan antioksidant in imunomodulator, močan rastlinski adaptogen, vir melanina, triterpenov.

Betulin je povsem naraven triterpen, ki krepi zdravje, z velikim številom koristi za zdravje. Betulin je superživilo.

Primerno za vegeterjance in vegane.

ODLIČEN NADOMESTEK ČRNE KAVE.

In ko se usedemo k obroku, je pomembno, da jemo v miru: zamišljamo si, da hrana prinaša energijo za telo. Pomembno je, da se med jedjo osredotočimo na vse okuse hrane in si zanjo vzamemo čas.