Pomemben je vitamin B (polnovredna žita in žitni izdelki, sadje, kvas, stročnice, krompir, jajčni rumenjak, arašidi, oreščki, mleko, večina zelenjave, ribe) in veliko naravne vode. Hrana naj bo čim bolj sveža in ekološko pridelana, da ima v sebi vitamine in minerale. Za mehur je pomembno, da uživamo tudi po okusu slano hrano. Ko hrano pripravljamo, jo pripravljamo z mislijo na vitalno energijo navdušenja. In ko se usedemo k obroku, jemo v miru: zamišljamo si, da hrana prinaša nove koristne snovi za naše telo in da se telo poživlja in polni z energijo navdušenja.
Mehur dobiva največ energije za obnovo med petnajsto in sedemnajsto uro. Ker je meridian povezan z vodo je takrat čas za umirjanje, da se bodo vse snovi lahko razporedile po telesu.
Mehur hranite z mirom, harmonijo, povezanostjo in prisotnostjo, v zameno pa dobite uvide, modrost in dobro obnavljanje celote.