Hrana za vodilni meridian

Najbolj primerna hrana za ustvarjanje ravnovesja v obeh nenavadnih meridianih so super živila kot so npr. cvetni prah, ingver, kokos, alge, žafran, sladki koren, kurkuma, borovnice …  Pomembno je, da je hrana čim bolj sveža in ekološko pridelana. Ko hrano pripravljamo, je pomembno, da jo pripravljamo z veseljem in mirom v srcu. In ko se usedemo k obroku, je pomembno, da jemo v miru. Za hrano se zahvalimo in si zamišljamo si, da smo kralj/kraljica, ki mirno uživa pri obedu.

hrana ivitalis

Satvična hrana

Mir, ki ga čutite, ko sedite meditirati ali jeste sveže kuhani ajurvedski obrok, ima besedo – sattva. Pomeni ravnovesje, harmonija in svetloba. Z uživanjem tovrstne hrane, v sebi ustvajramo ravnovesje v umu, telesu, čustvih, energiji in Duhu.

Brez zdrave, satvične hrane imajo energijske prakse manj učinka.

Veja ne more preživeti sama. Povezati se mora z drevesnim deblom in koreninami, da absorbira elemente in uspeva v naravi.

Niti iVitalis ne more delovati samostojno, saj smo telo, um, čustvaj energija, Duh. iVitalis je ena veja skrbi za sebe.

Da bi ohranili ravnovesje, mora biti med osebo in vesoljem nenehna izmenjava. Način, kako jemo, dihamo, pijemo in živimo, mora biti harmoničen. Kadar ni, se počutimo slabo, imamo pomanjkanje energije in na dolgi rok bolezen.

To je glavna filozofija iVitalis: Um, telo in duh so eno in jih ni mogoče ločiti. To pomeni, da je hrana odgovorna zelo pomemben element in odgovorna za rast telesa.

Hrana je Sveta.

Hrana ima poleg iVitalis vaj pomembno vlogo pri uravnoteženju telesa od znotraj. Če želite doseči fizično moč, razmišljati z zdravo kmečko pametjo, imeti dobro zdravje in biti mladostni tudi v zlatih letih, se je pomembno, da jeste satvično hrano. To so najčistejše vrste hrane, ki jih lahko zaužijete.

Satvična hrana lahko pomaga izboljšati učinke iVitalis vaj in spodbuja umirjen um in vitalno telo z uravnoteženim pretokom energije.

Duh je odvisen od telesa, telo pa od hrane.