Hrana za srce

Vitamini B-kompleks, vitamin C, vitamin E in kalcij dvigujejo energijo srca. Hrana naj bo čim bolj sveža in ekološko pridelana, da ima v sebi vitamine in minerale. Za srce uživamo po okusu grenko hrano. Ko hrano pripravljamo, je pomembno, da jo pripravljamo z veseljem. In ko sedemo k obroku, je pomembno, da jemo v miru: zamišljamo si, da smo kralj/kraljica, ki mirno uživa pri obedu.

Srce dobiva največ energije za obnovo med enajsto in trinajsto uro. Ker je meridian povezan z ognjem in je takrat na vrhuncu, je to tudi čas za kosilo.

Srce je povezano z ognjem, zato bodo toku energije pomagala živila, ki vsebujejo rdečo barvo kot so jagode, češnje, maline, lubenica, goji jagode, paradižnik, paprika, rdeča pesa osrečujejo vaše srce z antioksidanti in koristnimi vitamini.

Zato pa je jagoda simbol ljubezni.

Pa tudi oranžna vsebuje rdečo barvo: korenje, pomaranče, grenivke zmanjšujejo tveganja za bolezni srca.

Druga koristna živila vključujejo koriander, baziliko, magnezij (najdemo ga v listnati zelenjavi, oreščkih in soji), ginseng, datlji, čaga in morske alge. Vsa ta živila pomirjajo.

Srce je kralj vseh organov in predstavlja zavest vašega bitja. Hranite ga s prijaznostjo, hvaležnostjo, ljubeznijo, dobroto in zdravo hrano, v zameno pa dobite inteligenco, modrost in duhovno preobrazbo.