Hrana za tanko črevo

Pomembni so vitamini B kompleksa (jetra, pivski kvas, lešniki, kalčki, sončnična semena) in vitamin D (sončni žarki). Hrana naj bo čim bolj sveža in ekološko pridelana, da ima v sebi vitamine in minerale. Za tanko črevo uživamo po okusu grenko hrano. Ko hrano pripravljamo, jo pripravljamo z mislijo na vitalno energijo veselja. In ko se usedemo k obroku, jemo v miru: zamišljamo si, da hrana prinaša nove koristne snovi za naše telo in da se telo poživlja in polni z energijo veselja.

Najbolj lahko poškodujete črevesje, če uživate: GSO pridelano hrano, pesticidi, herbicidi in z drugimi kemičnimi sredstvi obdelano hrano, hladno hrnao, močno začinjeno hrano (npr. čili) in antibiotike. Gensko spremenjena živila, živila s s pesticidi in herbicidi uničujejo občutljiv bakterijski ekosistem v črevesju. V črevesju je več kot 500 različnih kolonij koristnih bakterij, ki so bistvenega pomena za presnovo in imunski sistem. DNK v gensko spremenjenih živilih aktivira imunsko reakcijo v črevesju, ki povzroči kronično vnetje. Še huje, blokira naravni imunski odziv, katerega naloga je uničiti rakave celice v telesu! Tako gensko spremenjena živila povečajo tveganje za raka, bolezni srca, vnetja, puščajoča črevesja in avtoimunske bolezni, kot so revmatoidni artritis, multipla skleroza, celiakija, lupus, luskavica, Hashimoto, Graveova bolezen, diabetes tipa 1 itd. Surova hrana lahko povzroči nabiranje hladu in sluzi v črevesju. Presežek vroče in začinjene hrane pa lahko povzroči kopičenje ognja. Obe neravnovesji ustvarjata neravnovesje v energijah, ki se odraža v celotnem telesu.

Fermentirana živila, kot so kislo zelje in kisle kumarice, lahko pomagajo uravnavati črevesno floro, če smo zdravi. Če pa je človek že bolan, potem lahko povzročajo napihovanje.

Predbiotična hrana je prav tako pomembna za prebavni trakt: semena, lan, oves. Vsa ta živila spodbujajo rast potrebnih in zdravih mikrobov v vašem prebavnem traktu.

Tanko črevo dobiva največ energije za obnovo med trinajsto in petnajsto uro. Ker je meridian povezan z ognjem, presnavljanjem in absorpcijo, je to tudi čas za prebavo.

Tanko črevo hranite s smehom, mirom, radovednostjo in zdravo hrano, v zameno pa dobite inteligenco, modrost in duhovno preobrazbo.