Hrana za Trojni grelec

Pomemben je vitamin E (lešniki, zelena listnata zelenjava, grah, brokoli). Hrana naj bo čim bolj sveža in ekološko pridelana, da ima v sebi vitamine in minerale. Za trojni grelec uživamo po okusu grenko hrano: amarant, kvinojo, olive, jedi in čaj iz kopriv. Ko hrano pripravljamo, jo pripravljamo z mislijo na vitalno energijo ravnovesja, pomirjenosti s seboj in zunanjim svetom. In ko se usedemo k obroku, jemo v miru: zamišljamo si, da hrana prinaša nove koristne snovi za naše telo in da se telo poživlja in polni z energijo navdušenja. Med jedjo se osredotočimo na vse okuse hrane in si vzamemo čas.

Trojni grelec dobiva največ energije za obnovo med deveto in enajsto uro zvečer. Najbolj optimalno bi bilo, če gremo v času Trojnega grelca že v posteljo. V tem času je zelo nezdravo jesti, saj je čas namenjen obnavljanju vseh treh ognjev v telesu. Če ob tem času še jemo, mora ogenj še delovati in se zato ne obnavlja.