iVitalis VADBA

Strokovnjaki ugotavljajo, da gibanje pomaga pri izboljšanju duševnega zdravja, nadzoru nad gibanjem ter poveča sposobnosti razmišljanja. Ugotovili so tudi, da je razširjenost duševnih bolezni med ljudmi, ki se redno gibljejo, manjša. Z gibanjem pridobivate boljše ravnotežje, moč, koordinacijo, večjo gibčnost in vztrajnost.

Pri iVitalis metodi te ugotovitve potrjujemo in dopolnjujemo, da ni pomembno zgolj to, da telovadimo, temveč tudi, katere vaje izvjamo – katere mišice uporabljamo pri fizičnih vajah. Skozi več desetletne raziskave so znanstveniki (med drugimi dr. George Goodheart in dr. John Thie) s področja kineziologije (veda o mišicah) ugotovili, da so določene mišice povezane z delovanjem določenih organov. Na primer mišice vratu so povezane z želodcem. Kadar delamo vaje za vrat, hkrati dovajamo dobro energijo tudi želodcu in ga s tem krepimo.

Skozi poglavja spoznate, katere mišice so povezane z določenimi organi. Spoznali bomo, katere iVitalis vaje izvajati, da krepimo tudi notranje organe. Namesto, da telo izpostavimo novemu fizičnemu stresu pri izvajanju naporne telovadbe, je pri iVitalis metodi pomembno, da s telovadbo telo umirite in ga napolnite z novo energijo. iVitalis vaje so preproste in zelo učinkovite. Čeprav jih delate počasi, nekatere lahko celo sede ali leže, hitro začutite, da se temperatura telesa in vaše razpoloženje dvigujeta.