Jetra v svojem obilju

Jetra so organ, ki spada k prebavi. Jetra se nahajajo na desni strani, takoj pod pljuči. Od pljuč jih ločuje le trebušna prepona. Jetra izvajajo preko 500 funkcij. Vsaka celica jeter izvaja več programov kot najnaprednejši računalnik. Večje funkcije vključujejo: izločanje žolčne tekočine, sintezo različnih plazemskih proteinov, nevtralizacijo strupov, pomoč pri regulaciji sladkorja v krvi, skladiščenje in razpošiljanje hranilnih snovi, filtracijo ter funkcije imunskega sistema.

V vzhodni medicini so jetra simbol rasti, spremembe in prožnosti. Tudi če nekaj časa ne jemo, naša jetra dovajajo našim možganom hranilne snovi, da lahko razmišljamo in da ob tem delujejo tudi ostali deli telesa. Jetra omogočajo delovanje v spremembah.

Stabilna energija jeter se kaže v stabilnosti delovanja celotnega telesa, stabilnosti čustev in misli. Stabilna energija jeter omogoča, da načrtujemo, organiziramo, ter da predano in mirno sledimo izvedbi načrtov. Energija jeter omogoča postavljanje ciljev in namenov, strateško razporejanje virov in predanost višjemu cilju. Jetra so povezana z ustreznim odzivom na življenjske okoliščine. Stabilna energija jeter se kaže tudi, ko je vezivno tkivo zdravo: vezi, kite, tetive, kadar je gibanje in hoja lahkotna. Človek s stabilno energijo jeter je gibčen ne glede na starost, koža je mehka in gladka,vid je jasen in čist, človek je miren v različnih težkih situacijah, raven energije je visoka. Jetra so organ, ki se ob poškodbi obnovi in zaraste sam.