Kako delujejo ivitalis tehnike za uravnovešanje energije?

Delovanje tehnik bomo plastično opisali z dvema, v vsakdanjemu življenju razumljivima primeroma:

  1. Za vzdrževanje stalne temperature v stanovanju je marsikatero stanovanje opremljeno z avtomatskim ogrevalnim sistemom in termostatom, ki vklaplja in izklaplja gretje. Termostat vzdržuje neprestano ravnovesje med dovodom toplote in prekinitvijo dovoda le-te.
  2. Enako tudi v našem telesu obstajajo mehanizmi, ki neprestano ohranjajo telesno temperaturo malo pod 37 ⁰C, ohranjajo stalno prisotnost hranljivih snovi v celotnem telesu, ohranjajo preskrbljenost z vodo. Mehanizmi v telesu opozorijo na preveliko ali premajhno količino določenih snovi v telesu. Ko zmanjka hrane, začutimo lakoto. Ko v telesu zmanjkuje vode, začutimo žejo. Mehanizmi vzdržujejo ravnovesje in telo ščitijo pred okvarami.

Enako z iVitalis metodo s pomočjo tehnik reguliramo naše »mehanizme«, ki viške energije prenesejo na področja, kjer je pomanjkanje energije in obratno. Za uravnovešanje energij uporabljamo:

  1. prehrano,
  2. fizične vaje-gibanje,
  3. masažo refleksih točk,
  4. sproščanje stresa.

Ko ponovno pridobimo ravnovesje na fizični, čustveni in mentalni ravni, smo se ponovno sposobni soočiti z izzivi vsakdanjega življenja in ustrezno obvladovati zunanje pritiske.

V knjigi so predstavljeni posamezni meridiani – energijski tokovi in z njimi povezani organi (12 najpomembnejših organov in funkcij telesa). Opisana sta tudi dva čudežna energijska tokova, ki sta nadrejena vsem ostalim dvanajstim. Za vsak meridian so opisane težave, moči, telovadne vaje, refleksne točke, ustrezno hrana in sproščanje čustvenih napetosti.

Spoznali boste osnove iVitalis metode, s katero vam razkrivamo skrivnosti, kako si sami pomagate, da živite zadovoljno in zdravo življenje.