Ledvice v svojem obilju

Ledvice so organ (na vsaki strani telesa je ena ledvica), ki iz telesa odstranjujejo škodljive snovi, ki nastanejo pri presnovi beljakovin in odvečno tekočino. Vsak dan se v ledvicah prečisti 180 litrov krvi, izloči pa se 1,5 do 2 litra seča, ki vsebuje za telo škodljive produkte presnove. Najpomembnejše naloge ledvic so uravnavanje krvnega tlaka, števila rdečih krvnih telesc in količine kalcija ter vzdrževanje ustreznega kislo-bazičnega ravnovesja krvi.

Ledvice so simbol nežnosti. V nežnosti se skriva največja moč. Voda, ki je povezana z ledvicami, ima v naravi izjemno moč, ker tekom časa spremeni tudi kamen. Voda oblikuje kamen z nežnostjo, spretnostjo in z inteligenco in preide vse ovire in težave. Energija ledvic je vitalna energija in je kot voda, brez katere ne moremo živeti. Ker ledvica čistijo, spreminjajo in odstranjujejo, jih v vzhodni medicini imenujemo sedež moči in inteligence.

Stabilna energija ledvic se kaže  v počutju znotraj in zunaj telesa – torej tudi v medosebnih odnosih. Človek s stabilno energijo ledvic ima veliko energije, odprt um in modrost. Zbrano lahko dela dlje časa in je usmerjen v svoj  v cilj.