Ledvice v težavah

Kadar je energija ledvic nizka, ima človek bolj rjavkasto in manj prožno kožo. Cirkulacija krvi je slabša, zato so prsti na rokah in nogah pogosto zelo hladni. Taki ljudje so občutljivi na mraz. Človek pogosteje hodi na stranišče – količina urina je nesorazmerna popiti vodi. Ljudje s pomanjkanjem energije ledvic so bolj občutljivi  za bolečine v križu.

Seksualni nagon je zmanjšan. Pogosto je prisotno hormonsko neravnovesje, človek pa je pogosto zaspan. Kljub temu da pogosto/dolgo spi, je spanec lahko večkrat moten in plitek. Zmoti ga vsak šum, energija ušes je zmanjšana. Večkrat se pojavi šumenje, zvenenje ali brnenje v ušesih.

Energija ledvic je povezana tudi s trdnostjo kosti. Nizka energija ledvic vodi v težave s kostmi: osteoporozo, zlome, slabokrvnost. Ljudem z nizko energijo ledvic se pogosteje dogajajo nesreče. Nizek krvni tlak je prav tako povezan z nizko energijo ledvic in s slabo cirkulacijo.

Psihološko so ljudje kronično boječi in prestrašeni. Ker so prestrašeni, je telo neprestano v krču, zato okončine ne dobivajo dovolj toplote, hranilnih snovi in vode. Strah onemogoča, da bi se odločali. Primanjkuje jim volje, vztrajnosti in zagona za uresničevanje ciljev. Imajo majhno toleranco in malo volje, zato imajo pogosto težave v odnosih z drugimi ljudmi. Največkrat rabijo veliko pozornosti. Če je ne dobijo, se lahko zaprejo vase.

Prekomerna energija ledvic se kaže v kronični žeji, poslabšanem sluhu in zategnjenosti v spodnjem delu hrbta. Urin je bolj temen. Značilen je zadah iz ust. Taki ljudje preveč delajo in so kronično utrujeni. Koža je temnejša okrog oči. Ker so precej živčni, imajo pogosto konflikte z drugimi ljudmi. Če jim drugi pogosto ustrežejo, se ti ljudje lahko razvijejo v narcise, ki zahtevajo naklonjenost samo zase.

Prekomerna energija ledvic je povezana tudi z zvišanim krvnim tlakom. Zvišan krvni tlak je najpomembnejši dejavnik, ki vpliva na hitrejše napredovanje kronične ledvične bolezni. Odvajanje vode je slabše.

Človek s prekomerno energijo ledvic je deloholik in perfekcionist. Človek dela predvsem zaradi strahu pred neuspehom.