Možne težave

Med obroki ne smete imeti prigrizkov.

Telo je potrebno spodbuditi k presnavljanju maščob. Izgorevanje maščob:

  • začne nevtralizirati zakisanost
  • razstruplja toksine, topne v maščobah, ki se lahko v naših maščobnih celicah shranijo 20 let ali več
  • mehča vezna tkiva in ovojnice, ki so velikokrat zategnjene zaradi naših omejujočih čustev in miselnih vzorcev
  • spodbuja alkalnost, razstrupljanje in limfno drenažo
  • pomaga naravno ohranjati zdravo težo
  • spodbuja menjavo maščobnih ovojnic okrog živčnih povezav, kar posledično pripomore k boljšemu prenosu signalov

Če se pojavijo čustvena nihanja – me morate nujno poklicati!

Vsak dan je potrebno iti na veliko potrebo.

Če ne greste, me kontaktirajte, da svetujem prilagojeno prehrano in dodatke.

Prva pomoč pri težavah z odvajanjem je predstavljena v spodnjem videu.

Neravnovesje sladkorja

Kakšni so simptomi nestabilnega krvnega sladkorja?
Preprost test za preverjanje krvnega sladkorja, razen krvnega testa, je, če želite udobno preživite dan s samo tremi obroki in brez prigrizkov. Če lahko zdržite brez želje po sladkorju, brez nihanja razpoloženja, potrebe po dremanju ali prigrizku, je krvni sladkor verjetno v redu. Če menite, da je vaš krvni sladkor nestabilen, pa povečajte količino soka med obroki in dodajte prebavne encime.

Ali lahko uporabljam naravna sladila, kot so agava, sirup iz rjavega riža, surovi med, kokosov sladkor ali ječmen
slad med čiščenjem?

Ne, med čiščenjem se izogibajte vsem sladil.

Kaj pa stevia?
Čeprav stevia ne vpliva na krvni sladkor tako kot druga sladila, priporočam, da ostanete stran od nje med čiščenjem, da vašemu telesu omogočite razstrupljanje sladkega okusa. Tudi če si med čiščenjem prizadevate za uravnati krvni sladkor, lahko včasih pride do odstopanj, kar je posledica dolgoletne zasvojenosti s sladkim okusom. Če popustite in jeste sladkor, to dejanje lahko zmanjša možnost za trajne rezultate.

Uporaba cimeta proti lakoti

Če ste lačni, skuhajte čaj iz cimeta in klinčkov in ga pijte vsako uro 100ml in dodajte YoungLiving eterično jedilno olje cimeta in klinčkov: 1 kapljica vsakega, sicer bo premočno – klikni.

Klinčki vsebujejo vitamina C, mangan, magnezij, kalcij in vlaknine. Klinčki so močan antioksidant, razkisajo in razstrupijo telo, izboljšajo prebavo in preprečujejo nastanek rakavih celic. V njih pa je tudi evgenol – eterično olje, ki blaži bolečino, uničuje bakterije (kot so e.coli, pylori, stafilokok, streptokokom, pnevmokokom, herpes, hepatitis c)  in preprečuje vnetja. Klinčki vsebujejo eterična olja, ki razkužujejo in lajšajo bolečino ter imajo protivnetne lastnosti (evgenol zavira encime in procese, ki omogočajo pojav vnetij). Le-to ima zelo dobre anestetične pa tudi protikužne lastnosti zoper bakterije, viruse in glivice, zato se pogosto rabijo za izpiranje ust in žrela. Spodbujajo nastanek razstrupljevalnih encimov v tankem črevesu in jetrih, kar zavre strupenost rakotvornih snovi. Eterično olje blaži krče in zavre alergijo. Notranje je evgenol pomirjevalo. Glede na dražilne lastnosti se eterično olje naj ne jemlje notranje v večjih odmerkih. Previdni naj bodo bolniki, ki se zdravijo z antikoagulansi, ker evgenol močno zavre zlepljenje krvnih ploščic. Večkratni nanos eteričnega olja na boleči zob lahko poškoduje tkivo dlesni.

Če se odločite, da boste namesto eteričnega olja raje kuhali čaj, potem zdravilno moč klinčka preverite tako, da z nohtom pritisnete nanj, tedaj se mora iz njega izliti eterično olje. Če jih vsujemo v vodo, se morajo potopiti ali plavati v pokončnem položaju, puhli pa se postavijo vzporedno z gladino. Puhli klinčki nimajo zdravilnih lastnosti.

Vaša košarica
Niste izbrali izdelka.
Nadaljuj z nakupovanjem
0