Pljuča v težavah

Pljuča, ki jim primanjkuje energije, težko izločajo ogljikov dioksid iz krvi. Zato je kri slabo oskrbovana s kisikom. Ogljikov dioksid ostaja v telesu kot plodna zemlja za viruse, bakterije in druge mikroorganizme. Zato so ljudje dovzetni za okužbe.

S slabim dihanjem so povezane težave prebave, ker brez kisika ni izgorevanja. Ni pomembno, kaj pojeste Če ni pravilnega dihanja, ni dobre prebave,  saj prebava ob pomanjkanju kisika ne deluje. Kadar je telo slabo oskrbovano s kisikom, ne deluje niti prebava. Da hrano lahko predelamo, potrebujemo v prebavnem traktu prebavni ogenj. Ogenj potrebujemo tudi v vsaki celici, da lahko predela hrano in jo uporabi za svoje potrebe. Kadar ogenj nima dovolj kisika, se zaduši. Celice se začno deformirati in vstopijo v proces degeneracije.

Preobilna energija pljuč pa povzroča močan kašelj. Zamašen nos je prav tako pokazatelj premočne energije pljuč. Mišice okrog prsnega koša so običajno zelo zatrdele.

Ker so pljuča povezana z dihanjem, so vse težave z dihanjem povezane s pomanjkanjem energije pljuč npr. prehlad ali vnetje mandljev (lahko vodi v resnejše bolezni), vnetje sapnic, bronhitis, alergične reakcije, astma, pljučnica (akutno infekcijsko vnetje pljuč), sarkoidoza, kronična obstruktivna bolezen pljuč, cistična fibroza in pa najhujša – pljučni rak.

Napetosti nastajajo tudi na psihični in čustveni ravni. Človek z neravnovesjem energije pljuč je žalosten, depresiven, prestrašen, čustveno nestabilen in ima zmanjšano razsodnost. Človeka pretirano zanimajo podrobnosti, težko izraža ljubezen in je zelo občutljiv. Človek je plah ali pa pretirano prestrašen. Lahko se hitro prepusti vplivom drugih (kot da bi jih puščal v svoj energijski prostor) ali pa je zelo hladen in nedostopen.