Srce v težavah

Srce je črpalka in preskrbuje možgane s hrano in zrakom. Če je v krvi premalo kisika, potem je srce bolj obremenjeno, kar vodi v povečevanje krvnega pritiska oz. v njegov padec. Ker je srce mišica, ki ima veliko živcev, je stanje srca povezano z nervozo in strahom.

Pomanjkanje energije srca se kaže v boleznih kot so trepetanje srca (palpitacija), angina pektoris, hladno potenje dlani ali splošni hlad v telesu. Človek se hitro utrudi, pogosto ima obložen jezik,  tišči ga v zgornjem delu trebuha pod rebri in ima vrtoglavice. V takem primeru obstaja visoka nevarnost srčnega napada. Pomanjkanje energije srca povzroči tudi hitro mentalno utrujenost, živčno napetost, kronični stres, plahost, zmanjšano sposobnost pomnjenja, pomanjkanje volje in kronična razočaranja.

Višek energije srca povzroča napetosti in tesnobe v predelu prsnega koša. Oseba z viškom energije srca ima visok krvni pritisk, v grlu  nenehen občutek, da mora nekaj izpljuniti, koža je občutljiva. Oseba mora veliko govoriti, je nemirna, depresivna in ima težave s spanjem (insomnia). Včasih jo zajame nekontrolirana žalost ali krohot. Oseba se težko umiri, kar se kaže v neprestanem premikanju rok ali nog (popravljanje obleke, zibanje noge, trkanje, igranje z lasmi). Oseba se hitro utrudi in nima vztrajnosti. Oseba je pogosto zelo žejna.

Zaščiti srce <3