Tanko črevo v svojem obilju

Tanko črevo je del človeških prebavil in okrog cca 4-5 m dolga cev. Leži med želodcem in debelim črevesom in predstavlja najdaljši odsek prebavne cevi. Tanko črevo je glavni predel, kjer poteka prebava in prevzem hranil (ogljikovih hidratov, beljakovin, maščob, elektrolitov in vode). Zato je notranja površina tankega črevesa velika, skupaj z gubami in resicami. Na začetku tankega črevesa se hrana pomeša z žolčem, ki se skozi žolčna izvodila izliva v dvanajstnik in sokom trebušne slinavke. S pomočjo omenjenih izločkov se ogljikovi hidrati in maščobe cepijo na osnovne sestavne dele. Slednje absorbira stena tankega črevesa in preda v nadaljnjo obdelavo v jetra, od tam pa hranilne snovi prehajajo v sistemski krvni obtok.

Tanko črevo je v vzhodni medicini simbol separacije, vsrkavanja in presnove. Povezano je s sposobnostjo ločevanja, kaj je dobro in kaj ne, ter z vsrkanjem in presnovo, kar pride do nas. Človek z zdravim tokom energije tankega črevesa je sposoben ločiti hranilne snovi, jih vsrkati in presnoviti v telesu potrebne gradnike. Ker energija tankega črevesa deluje tudi na nivoju čustev, nivoju misli in na duhovnem nivoju, je človek z zdravo energijo tankega črevesa sposoben razbirati med različnimi čustvi, mislimi in intuitivnimi signali.

Zdrava energija tankega črevesa krepi človeka, saj telo dobi ravno tiste hranilne snovi, ki jih potrebuje za rast, razvoj, obnovo, revitalizacijo, energijo v telesu, informacije za čustveni mir, pomirjenost misli in duha. Človek z zdravo energijo tankega črevesa je sposoben predelati spremembe in iz sprememb potegniti najboljše. Človek verjame v bogastvo vsega, kar ga obdaja, kajti prav vse, kar je okrog nas, ima nek dober pomen/namen. Človek z zdravo energijo tankega črevesa zna videti v vsem dobre stvari, jih vsrkati in uporabiti za nadaljnjo rast in dobrobit vsega. Kar ne služi v dobro, odstrani. Tak človek ima sposobnost transformacije. Ločuje čisto od nečistega v vseh življenjskih situacijah. Zato zdravo tanko črevo imenujemo tudi antena za sprejemanje signalov. Od »uglašenosti« in »kakovosti« antene je odvisno, kakšne signale človek dobiva.

Ko je energija tankega črevesa uravnovešena, ima telo ravno prav hranilnih snovi. Telo je zdravo grajeno in oblikovano. V čustvenem in mentalnem smislu se človek dobro počuti. Misli in čustva so jasna. Osebni in duhovni razvoj je možen samo z zdravo energijo tankega črevesa, ker človek zna izbirati, vsrkati in presnoviti informacije (hranilne snovi, čustva, misli, intuicijo, informacije …).

Tanko črevo daje življenju jasnost in prinaša transformacijo. Tanko črevo je notranji alkimist.