Tanko črevo v težavah

Neharmonija v energijskem toku tankega črevesa se kaže v težavah s prebavo hrane: napenjanje, tiščanje, zbadanje, vetrovi in krči. Alergije so tipični znak neravnovesja v tankem črevesju. Motnje v tankem črevesju opazimo že pri dojenčkih. Večinoma imajo tanko črevo premalo razvito in zato premalo energije tankega črevesa, da bi tanko črevo opravljalo svoje funkcije.

Čeprav se pivski trebuh imenuje po pivu, ni vedno res, da lastnik trebuha pije pivo. Pivski trebuh in viseč trebuh kažeta na neravnovesje energije v tankem črevesju. Neravnovesje je tako na telesnem, čustvenem, duševnem in duhovnem področju. To pomeni, da človek iz količine informacij, ki jih dobi iz hrane, okolja, čustev, misli in intuicije, ne zmore izbrati takšnih, ki bi bile zanj najbolj zdrave in koristne.

Neharmonija energije v tankem črevesu se kaže tudi pri nosečnicah. Tanko črevo je stisnjeno, njegovo delovanje je okrnjeno, zato imajo nosečnice večkrat težave s premalo železa v krvi. To je posledica oslabljene funkcije vsrkavanja (absorbcije) vitaminov in mineralov, ker je energija v tankem črevesju v neravnovesju.

Kadar je v tankem črevesu premalo energije, človek težko sprejema informacije – v obliki hrane (težava pri presnovi določenih hranil npr. glutena, laktoze …) in drugih dražljajev (dolgotrajen stres, čustvene napetosti, velika količina informacij). Ker primanjkuje energije tankega črevesja, je človek utrujen, brezvoljen in se počuti izčrpanega. Primanjkuje mu hranilnih snovi na vseh nivojih, kar lahko vodi tudi v migrenske napade. To privede tudi do slabljenja umskih sposobnosti in nejasnih misli. Človek slabo razločuje zvoke – ima težavo s sluhom. Zaradi oslabljene funkcije absorbcije, se pojavljajo driske.

Tanko črevo s preveč energije odreagira burno na vse kar pride, zato se pojavljajo vnetja tankega črevesja in alergijske reakcije. Človek ne vidi več jasno, ker je notranji ogenj premočan. Človek ima običajno pomanjkanje apetita. Pojavljajo se težave s kožo, vnetje oči, zatekanje ustnic, pekoči sklepi. Zaradi prevelikega zadrževanja toplote v trebušnem predelu, so okončine pogosto hladne. Pogoste so nočne more, vročičnost in prepotenost.

Preveč ali premalo energije povzroči, da človek težko navigira po morju življenja.