Trebušna slinavka in vranica v svojem obilju

Trebušna slinavka ali pankreas je majhen podolgovat organ prebavnega trakta. Leži v trebušni votlini za želodcem. Prebavni sokovi iz trebušne slinavke se izlivajo v dvanajstnik. Ima dve funkciji: proizvaja pomembne hormone (inzulin-zmanjšuje sladkor v krvi, glukagon-povečuje sladkor v krvi, somatostatin-uravnava razmerje med prvima dvema hormonoma) ter proizvaja sok, ki vsebuje prebavne encime za prebavo ogljikovih hidratov, beljakovin in maščob.

Vranica je filter za kri. Vranica ima pomembno vlogo pri tvorjenju novih rdečih krvnih celic in zagotavlja dobrega delovanje imunskega sistema. Vranica sintetizira proti telesca in odstranjuje vse bakterije, ki so bile označene s proti telesci. Deluje kot velika limfna žleza. Nahaja se na levi strani ob želodcu in nad ledvico.

Glavna naloga trebušne slinavke je transformacija in priprava hrane za mišice. Kadar mišice dobivajo hrano, ohranjajo svojo aktivnost in zato ostajajo tople. Ker trebušna slinavka skrbi za mišice, je simbol empatije, prave skrbi za sebe in drugega. Harmonično delovanje trebušne slinavke vpliva na sposobnosti združevanja, spajanja in sestavljanja, zato omogoča rast in razvoj.

Vranica regulira količino in kakovost krvi in cirkulacijo tekočin po telesu. Ko je energija vranice uravnovešena, je tudi pretok tekočin v telesu v ravnovesju. Ker so misli tudi tok, je vranica povezana z usmerjanjem misli. Zato je dober pretok v vranici povezan z odprtostjo. V energijskem smislu sta vranica in trebušna slinavka povezani. Kadar sta v ravnovesju, človek pozna samokontrolo in nima potrebe po kontroli drugih. Je zadovoljen in se zna sprostiti tako, da opusti skrbi na katere nima vpliva. Zaupa sebi in drugim, da stvari rešijo na najboljši možen način. Rdeče, mehke in polne ustnice so znak, da sta vranica in trebušna slinavka v ravnovesju.