Ustvarjanje čustvenega ravnovesja

Ko hočemo dovesti energijo vodilnemu in centralnemu meridianu, je pomembno, da smo sproščeni in da imamo pozitivne misli. To pa lahko naredite le, če toku negativnih energij pustite, da stečejo iz vas. Vendar POZOR! Te negativne misli in negativna čustva nikakor ne »vrzite« drugemu človeku, kajti tako boste situacijo le še poslabšali. Dobra vaja za spraznitev negativnega je pisanje. Pišite na liste, ki jih potem tudi zažgite. Pišite toliko časa, da se tok sprazni. Potem se začnite osredotočati in misliti na lepe stvari.

Če ne marate pisati, potem pojdite v gozd in ko ste sami, vse kar vas teži, izrecite. Lahko vzamete v roko tudi že odrezano palico in poiščete že posekan hlod in si daste »duška« z udarci na hlod. Ko se umirite, občudujte naravo, napolnite se svežega zraka in napolnite svoje možgane s pozitivnimi mislimi in lepimi čustvi.

Če svojih čustev ne spoštujemo in jim ne damo prostora, da se izrazijo, potem nas zasužnijo in povzročajo blokade v pretoku energije. To pa posledično privede do pomanjkanja oziroma presežka energij v določenih organih in sčasoma do njihove okvare.