Zakaj je pomembno ohranjanje ravnovesja?

Zamislite si sebe kot električni stroj, ki spremlja vse signale iz okolice, jih obdela glede na program v stroju in potem na podlagi tega nekaj naredi. Recimo električni sesalec za prah. Njegova naloga je posesati vse delce pod sesalnim omelom in jih uskladiščiti v posebno vrečko ali vodo v sesalcu. Sesalec (električni stroj) deluje na podlagi električne energije. Če stroj priključite na preveliko ali premajhno električno napetost, bo to vodilo v motnje v delovanju, prenehanje delovanja in celo v uničenje, ne glede na to, da je program v stroju brezhiben.

Enako se dogaja v naših življenjih, nekatere situacije nam dvignejo pritisk – to je tako, kot da bi se priključili na preveliko električno napetost. In obstajajo situacije v življenju, ki nam vso energijo poberejo – enako, kot da bi se priključili na premajhno električno napetost.

Enako kot pri stroju je tudi za nas pomembno, da imamo stalen in enakomeren dotok energije. Ko v telesu, v čustvih in mislih vzdržujemo ravnovesje, to zagotavlja nemoteno delovanje našega telesa in prinaša zdravje in dobro počutje v naše življenje.

ilustracija energijskega polja v in okrog človeka