VPRAŠANJA IN ODGOVORI

Spodaj si lahko preberete odgovore na najbolj pogosta vprašanja. V kolikor potrebujete dodatno razlago ali imate vprašanje me kontaktirajte.

Ali bom tekom naravnega zdravljenja moral/a spremeniti prehrano?

Pregovor pravi: »Če delaš vedno stvari na isti način, ne moreš pričakovati sprememb.«

To naj bo vaše vodilo. Če hočete spremembe, potem je potrebno v svoj jedilnik vnesti novo hrano, pripravljeno na drugačen način.

Ali lahko normalno delam, medtem ko sledim priporočilom za zdravje?

Seveda, program je vedno sestavljen tako, da lahko hodite v službo. Priporočamo pa, da poskrbite za redne obroke. Poleg rednih obrokov med izvajanjem programa priporočamo tudi čim več sprostitve, kar lahko ustvarite z vajami. Priporočila so vedno sestavljena iz 3 delov: hrana, prehranski dodatki in vaje. Ko je telo sproščeno, bo zlahka odstranilo iz sebe odpadne snovi, ki se sicer nabirajo v tkivih. V stresu so mišice in tkiva zakrčeni, zato odpadne snovi telo težje izloči. Običajno se nabirajo v bolj »nedostopnih« delih telesa na primer: sklepi, maščobno tkivo, živčni sistem… Te odpadne snovi potem motijo dobro delovanje telesa, kar na dolgi rok lahko privede do drugih težav z zdravjem.

Običajno nimam časa, da kuham in jem v restavracijah. Ali med izvajanjem programa za boljše počutje lahko jem zunaj?

Naše priporočilo je, da čim več hrane pripravite sami doma iz ekološko pridelanih sestavin in da jo nesete s seboj v službo. Moj ajurvedski učitelj je rekel: »Bolj zdravo je, če vam mama pripravi piščančje zrezke s krompirjem kot zelenjavni krožnik v restavraciji. Mama vam hrano pripravi z ljubeznijo.« Hrana, ki jo skuhate zase, ima prav to ljubezen do sebe in do dobrega počutja v svojem telesu.

Veliko sem na službeni poti in ne morem sam pripravljati hrane. Ali je smiselno, da sploh grem na pregled, da mi pripravite priporočila in smernice?

Seveda je smiselno, saj tako dobite usmeritve, kaj je za vas boljše, kaj vam bo prineslo boljše počutje in posledično manj stresa in več zdravja. Priporočila so vedno sestavljena iz 3 delov: hrana, prehranski dodatki in vaje. V sklopu vaj predlagamo vaje za dvig energije, sprostitev stresa, vaje za boljše delovanje prebavnega sistema in boljšo cirkulacijo limfe, predlagamo tudi eterična olja, ki vam bodo pomagala pri umirjanju in spanju. Tudi kadar potujete, te vaje lahko vedno izvajate. Verjamemo, da vam bo vaše telo hvaležno. S programom pridobite vpogled, katera živila je bolje, da uživate in katera je bolje, da jih uživate manj, da boste dolgoročno bolje poskrbeli za svoje zdravje. Poleg tega pa s seboj vedno lahko nesete mešanico začimb, ki bo pomagala pri prebavi, absorpciji in izločanju.

Navajen sem piti hladno vodo. Tople ali celo vroče ne morem pogoltniti.

Naše telo lahko prebavlja hrano, kadar je prebavni »ogenj« dovolj močan. Zamislite si, da hočete skuhati juho, pa ogenj samo tli ali pa ga sploh ni. V tem primeru se juha ne bo skuhala. Enako je v našem prebavnem sistemu, če prebavnega ognja ni, potem se hrana ne more prebaviti. Hladna voda gasi prav ta prebavni ogenj. Če je v telesu premalo ognja, prebava zastane, in neprebavljena hrana začne v prebavnem traktu gniti, kar še dodatno obremeni organizem z odpadnimi produkti vrenja in gnitja. Zato je nujno, da pijete toplo oziroma vročo vodo.

Ko popijete hladno vodo, jo mora telo najprej pogreti, kar pomeni dodatno trošenje energije telesa za gretje vode. Telo pa v procesu ozdravljenja in revitalizacije še posebej potrebuje energijo za to, da se lahko očisti škodljivih snovi, ki so se v njem nabrale.

Kadar popijete hladno vodo, se telo vedno malce zakrči, saj je temperatura manjša od telesne, vedno majhen šok za telo. Vsak šok pa povzroči krčenje tkiv in oteži celicam, da bi se sprostile in oddale strupene snovi.

V procesu zdravljenja zato priporočamo toplo/vročo vodo. Z uživanjem mrzle in hladne vode, boste upočasnili proces zdravljenja.

Kolikokrat moram priti na tretma, da se bodo poznali učinki?

Kolikokrat pridete na tretma je odvisno od mnogo dejavnikov: kako težek je zdravstveni problem, ali sledite priporočilom, ki vam jih damo na tretmaju, ali delate vaje, ki jih predlagamo, da jih delamo, ali jemljete ustrezna prehranska dopolnila, do tega kaj jeste, kaj pijete, koliko si privoščite počitka, kakšne odnose imate s svojimi bližnjimi, … če na primer priporočenih vaj doma ne delate, potem bo vaša revitalizacija in proces ozdravljenja potekal bolj počasi. V procesu vašega procesa ozdravljenja smo mi in vi »sodelavci« v istem »podjetju« in enako odgovorni za dober napredek procesa. Zato točnih napovedi za vas, kolikokrat morate priti, ne moremo dati. Običajno pa se spremembe začnejo kazati med 6 in 8 srečanjem.

Ali se bom zagotovo pozdravil, če bom prišel k vam na tretmaje?

Zagotovila vam ne moremo dati, ker je ozdravljenje proces in ker ste tudi vi tisti, ki so-prispevate k vašemu zdravju: ali ste mirni, ali jeste zdravo ekološko pridelano hrano, ali pijete dovolj vode, ali ste fizično aktivni, ali se razumete z ljudmi okrog sebe, … Običajno svetujem, če vam nekdo obljublja, da vas bo pozdravil, potem tecite proč, kolikor vas nesejo noge… Zakaj? Kdorkoli se postavi v pozicijo, da vas bo pozdravil, se postavi v vlogo Boga, ki odloča o tem ali boste ozdraveli ali ne. Pomislite na pregovor: »Zdravja ne morete kupiti.« Torej… nihče vas ne more ozdraviti. To moč imate samo vi znotraj sebe. Mi v Bisernici vam pomagamo, da vi sami zbudite svoje notranje moči in se pozdravite. Imamo ogromno izkušenj, kako pomagati in usmeriti posameznika, da začne bolje skrbeti za svoje zdravje in dobro počutje.

Ali moram jemati dodatke prav tiste znamke, ki jo priporočate vi?

Lahko jemljete katerokoli znamko prehranskih dodatkov, ki jo vi izberete. Mi poznamo delovanje samo za tiste znamke dodatkov, ki jih ponujamo oz. priporočamo. Če se odločite za jemanje druge znamke dodatkov, ne moremo prevzeti odgovornosti, če prehranski dodatki tiste znamke ne prinašajo ustreznih izboljšanj. Vendar če veste, da prehranska dopolnila vaše izbrane znamke odlično delujejo, jih seveda lahko uporabljate naprej.

Veliko se piše o kandidi, ali ni to organizem, ki vedno živi v telesu? Zakaj jo potem odstraniti?

Kandida je normalno prisotna v naših prebavilih, a lahko postane nevarna, če se nekontrolirano razširi v črevesju ali ko prodre v kri in se razbohoti po vsem telesu ter povzroča različne zdravstvene težave. Prekomerno razmnoževanje kandide se v večini primerov pojavi, ko oslabi imunski sistem, kadar ste dolgo časa depresivni ali/in pod stresom. pogosto pa so vzrok tudi nekatera zdravila, ki vplivajo na črevesno floro ter nekatere bolezni, kot so rakava obolenja, zamaščena jetra, težave s ščitnico, diabetes, in hujše virusne okužbe.

Pogosti znaki prekomernega razraščanja kandide so: težave z nespečnostjo, ste pogosto utrujeni, ste stalno zaskrbljeni in potrti, če vam pešata spomin in pozornost, čutite pomanjkanje energije, imate težave s kožo, prebavne težave, imate hladne roke ali stopala, imate pogoste glavobole, ponavljajoče težave s sečili in spolovili ter ne čutite spolnega poželenja. To so možni znaki, da je lahko kandida preveč razraščena.

Ali pridejo na BioInforma analizo samo tisti, ki so bolni?

Namen BioInforma analize je preveriti stanje energij v telesu, v tkivih, v telesnih strukturah in tekočinah ter preveriti prisotnost škodljivih energij. V ajurvedi (indijski tradicionalni medicini) poznajo 6 stopenj bolezni. Naša uradna medicina odkrije bolezen šele na 5. stopnji razvoja. Bioinforma analiza pa vam omogoča, da najdemo energijske blokade, manjke in obremenitve še preden nastopijo težave. Zato je redna skrb za analizo energij v telesu en izmed temeljev kakovostne preventive. Ko prihajate na redne preventivno BioInforma analizo energij imate večje možnosti, da bo vaše telo dolgo časa ostalo vitalno in polno energije.

Kaj pa če sem že bolan, ali mi BioInforma analiza lahko kaj koristi?

BioInforma analiza pokaže, kje je potrebno telo podpreti, da se boste bolje počutili. S prehrano, z energijskimi vajami in prehranskimi dodatki lahko velikokrat zelo ublažimo simptome bolezni, ustavite bolezenski proces ali pa se bolezen celo umakne.

Ali medtem ko sledim BioInforma priporočilom lahko nadaljujem z rednim jemanjem mojih zdravil?

O jemanju zdravil oziroma prekinitvi jemanja zdravil, se lahko dogovarjate samo z vašim osebnim zdravnikom uradne medicine. Naš namen je posameznika podpreti na naraven način s kakovostno hrano, z ustreznimi prehranskimi dodatki, s tehnikami za dvig energije. 

Ali med procesom čiščenja telesa lahko pijem kavo in alkohol?

Tako kava kot alkohol sta stimulansa živčnega sistema in zato pobereta preveč energije, ki jo potrebujete za obnovo in revitalizacijo vašega telesa. Zato oboje odsvetujemo. Čas čiščenja je zato idealna priložnost, da daste svojemu telesu pavzo in mu omogočite, da ponovno zadiha svežo in čisto vitalno energijo, se prerodi in regenerira. Način prehrane, ki ga predlagamo istočasno pomaga, da se zmanjšujejo razne »potrebe« (hrepenenje) po razvadah (sladkarije, izdelki iz moke, kava, alkohol…).

Ali lahko pridem na BioInforma analizo, ko sem noseča?

Seveda. Tekom analize pogledamo, kako vas in vašega otroka bolje podpreti, da nosečnost potekala čim bolj zdravo in brez bolečin. Predlagamo tudi katero hrano in dodatke, bi bilo smiselno vnesti v vašo prehrano, da podprete telo in dobro počutje.

Ali lahko izvajam program med menstruacijo?

Normalno. Menstruacija ni bolezen, je naravno stanje ženske. Menstruacija je že sama po sebi proces čiščenja, zato svetujemo, da si med menstruacijo vzamete malo več časa za počitek. Menstruacija je v času sledenju programa celo dobrodošla, saj proces čiščenja podpre.

Kakšne so možne reakcije ko sledim priporočilom BioInforma?

Težko vprašanje, saj smo si vsi zelo različni. Zato ne moremo vedeti, kako boste uspeli premagati neugodje, če se to pojavi. Namen priporočil je, da greste ven iz vsakdanjega ritma, da naredite nekaj drugače. Če počnete stvari vedno na isti način, ne morete pričakovati drugačnih rezultatov. Morda boste občutili hrepenenje po določeni hrani, kako pa boste to hrepenenje obvladovali, je zelo odvisno od vas. Zato vam vedno priporočamo tudi izvajanje določenih energijskih vaj, ki vam pomagajo, da lahko vsakič dvignete svojo energijo in tako premagate škodljive razvade/navade. Lahko se pojavi utrujenost, kar je dober znak, ki kaže, da je telo že začelo izločati škodljive snovi. Takrat bolj počivajte in pijte več vroče vode. Če postanete bolj razdražljivi, potem svetujemo, da ste več v naravi in delate več vaj za sproščanje.